onsdag 21. april 2010

Tips: enkel kraft

Når du har kraft til overs, enten fra kjøtt eller litt ekstra god kraft etter å ha kokt grønnsaker - spar på det og bruk det senere! Isterningformer er supert å bruke til å fryse ned kraften i små porsjoner, og bruke igjen senere.

For at kraften skal få mest mulig smak, bruk lite vann når du koker poteter og grønnsaker. Jeg bruker ikke mer enn ca 1 cm vann i kjelen.

I fryseren nå, har jeg hjerteformede isterninger med kraft fra svinestek, og jeg har en isterningpose full av deilig kraft etter å ha kokt poteter, kålrot og gulrot med lite vann. Førstnevnte er super å bruke i sauser ved siden av kjøtt. Sistnevnte gjør seg f.eks. i supper.

Det er selvfølgelig mange mer kompliserte og tidkrevende måter å lage kraft på, men hvis man ikke orker å gjøre så mye ekstra, er dette en god start. Det er fint med alt man enkelt og greit kan lage selv, synes jeg. Og nå som jeg ikke skal kjøpe halvfabrikata, er det fint å kunne lage min egen halvfabrikata - og fryse ned :)

2 kommentarer:

  1. Kraft fra å koke kjøtt? Steke kjøtt? Blir ikke det mest fett og vanskelige å fryse ned? :)

    SvarSlett
  2. Jeg steker vel helst kjøttet igrunn :p

    Når jeg f.eks. steker svinestek, legger jeg masse eplebåter rundt kjøttet. Det gjør jo at fettet og saften fra kjøttet vannes ut litt, og får en mer syrlig smak. Men det er jo en del fett ja. Og det er jo så godt! ;)

    Kraften fra kjøttet, fryser jeg ikke ned i isterningposer, men i former. Det burde jeg kanskje presisert. Og når det har frosset i formene, legger jeg terningene over i en pose i fryseren.. :)

    SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)