torsdag 29. april 2010

Om å bruke det man har

Nå som jeg ikke skal kjøpe noen nye ting på et år, har jeg fremdeles lov til å kjøpe økologisk kosmetikk, hårprodukter, vaskemidler etc. Men i første omgang skal jeg IKKE gjøre det.

Jeg har så mye stående av slike ting, som jeg har kjøpt eller fått, men ikke bruker fordi jeg har funnet noen andre favoritter som jeg liker enda bedre. Jeg har mye sminke jeg ikke bruker, jeg har en del såper og shampoer, og en del hårprodukter.

Over de neste månedene skal jeg gå gjennom alt dette, og gi det en sjanse. Jeg skal finne meg i å bruke noe som er helt OK, selv om det finnes bedre produkter. Er det noe jeg overhode ikke vil bruke, skal jeg enten kaste det eller gi det videre til andre som har bruk for det. Først når jeg ikke har noe igjen av overskuddslageret, skal jeg kjøpe nye økologiske produkter.

Flere som sitter og nikker gjenkjennende av dette, og ser for seg bugnende baderomsskap fulle av produkter som ikke blir brukt? Oppfordrer dere andre også til å ta en opprydning i alt det gamle. Bruk det som er brukbart, kast det som ikke er det, eller gi det videre til venninner som liker produkter dere ikke liker. Ingen helt dum idé? :)

2 kommentarer:

 1. Kjempelurt med ei slik opprydning i ny og ne - uansett om ein har "kjøpefritt år" eller ikkje! :)

  Eg har innført innkjøpsstopp på fuktighetskrem blant anna, for har masse fra The Bodyshop som ikkje er teke av plasten på ein gong...

  Hugs berre å kaste det som ikkje ser/luktar/føles greit ut. Harsk sminke er ikkje bra for noko :P

  SvarSlett
 2. Jeg og en venninne innførte denne regelen for toalettsaker for noen år siden, da vi begge to har små bad og var lei av overfyllte skap. Vi er fortsatt flinke til å gi bort produkter som viser seg å være et feilkjøp.

  Nå kjøper jeg kun inn et lite ekstra lager av favorittprodukter hvis jeg har mulighet til å gjøre et lite kupp (disse åpnes ikke før det er tomt.

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)