Godt nytt år, alle sammen! Håper dere har hatt en strålende start på det nye året.
Dagens kjøttkaker lagde jeg av:
800 g kjøttdeig (uten vann og salt)
2 ts sennep
2 ss potetmel
1 ts malt muskat
1 ts provencekrydder
1/2 ts cayennepepper
3 hvitløksfedd (presset)
1/2 løk (i små biter)
1 sjalottløk (i små biter)
1 egg
salt og pepper
Det ble gode kjøttkaker, men jeg synes ennå ikke jeg har fått til kjøttkaker med det lille ekstra som gjør dem fantastiske. Noen tips?
Disse hørtes gode ut. Får prøve noe lignende......
SvarSlettMarinér halvparten av kjøttdeigen (og du bruker selvsagt karbonadedeig?) i et døgn før du skal lage kjøttkakene. Du kan også bruke små mengder revet parmesan eller biter av ricotta (det gjør jeg når jeg skal ha en italiensk vri).
SvarSlettÅi, printer ut oppskriften snarest! Mamma bruker bløtlagt brød (uten skorpe) i sine kjøttboller. De har parmesan, sitronskall, persille salt og pepper i seg, i tillegg til 3-4 skiver brød bløtlagt i melk. Klem ut all melken før du blander det inn i kjøttblandinga. Blir riktig så godt :)
SvarSlettDu mangler jo det ultimate kjøttkakekrydderet: Allehånde. Det er det krydderet som gir kjøttkaker den "riktige" smaken, synes jeg. :-) Ellers ser dine veldig gode ut! Vi bruker havregryn, løk, salt, pepper og allehånde i våre. Ikke så mye krydder, mest ren kjøttsmak.
SvarSlettKlem fra Kaja/villkatt (som fortsatt ikke får til å kommentere med wordpress-konto og skylder på IE)
Oooops! Takk for at du oppdaget det, jeg mener selvsagt andre venstre ; D
SvarSlettBlir nok veldig bra i en gråsvart versjon og, gleder meg til å se!!
Seint svar, men prøv litt revet ingefær i kjøttkakene. sabla godt ama;)
SlettErstatt 50% med medisterfarse samt bland inn en del Jarlsbergost vellagret, i tillegg påse at de kun stekes akkurat event brun kakene og sett de i en form i stek ovnen
SvarSlett