mandag 2. januar 2012

Kjøttkaker

Godt nytt år, alle sammen! Håper dere har hatt en strålende start på det nye året.

Da jeg var stappmett på kjøttkaker, og satt meg ned foran PCen for litt siden, oppdaget jeg plutselig at det er mandag. Det ble med andre ord ingen kjøttfri mandag i dag.. :/ Jeg har surret helt bort fra rutinene og matvanene mine nå i julen, men neste mandag lover jeg at det er tilbake til striskjorte, havrelefse og kjøttfri mandag!Dagens kjøttkaker lagde jeg av:
800 g kjøttdeig (uten vann og salt)
2 ts sennep
2 ss potetmel
1 ts malt muskat
1 ts provencekrydder
1/2 ts cayennepepper
3 hvitløksfedd (presset)
1/2 løk (i små biter)
1 sjalottløk (i små biter)
1 egg
salt og pepper

Det ble gode kjøttkaker, men jeg synes ennå ikke jeg har fått til kjøttkaker med det lille ekstra som gjør dem fantastiske. Noen tips?

7 kommentarer:

 1. Disse hørtes gode ut. Får prøve noe lignende......

  SvarSlett
 2. Marinér halvparten av kjøttdeigen (og du bruker selvsagt karbonadedeig?) i et døgn før du skal lage kjøttkakene. Du kan også bruke små mengder revet parmesan eller biter av ricotta (det gjør jeg når jeg skal ha en italiensk vri).

  SvarSlett
 3. Åi, printer ut oppskriften snarest! Mamma bruker bløtlagt brød (uten skorpe) i sine kjøttboller. De har parmesan, sitronskall, persille salt og pepper i seg, i tillegg til 3-4 skiver brød bløtlagt i melk. Klem ut all melken før du blander det inn i kjøttblandinga. Blir riktig så godt :)

  SvarSlett
 4. Du mangler jo det ultimate kjøttkakekrydderet: Allehånde. Det er det krydderet som gir kjøttkaker den "riktige" smaken, synes jeg. :-) Ellers ser dine veldig gode ut! Vi bruker havregryn, løk, salt, pepper og allehånde i våre. Ikke så mye krydder, mest ren kjøttsmak.
  Klem fra Kaja/villkatt (som fortsatt ikke får til å kommentere med wordpress-konto og skylder på IE)

  SvarSlett
 5. Oooops! Takk for at du oppdaget det, jeg mener selvsagt andre venstre ; D

  Blir nok veldig bra i en gråsvart versjon og, gleder meg til å se!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Seint svar, men prøv litt revet ingefær i kjøttkakene. sabla godt ama;)

   Slett
 6. Erstatt 50% med medisterfarse samt bland inn en del Jarlsbergost vellagret, i tillegg påse at de kun stekes akkurat event brun kakene og sett de i en form i stek ovnen

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)