Men først oppskriften på hjemmelagde hamburgerbrød:
- 4 dl hvetemel
- 2,5 dl melk
- 1/4 kloss fersk gjær
- 1 teskje honning
- En skvett olivenolje
- Litt salt
- Eventuelt sesamfrø til toppen
Varm melken til ca 37 grader, og løs opp gjæren i den lunkne melken. Bland med melet, og tilsett salt, honning og olje. Elt deigen godt i 5-10 minutter.
Sett deigen lunt til den har hevet til dobbel størrelse. Forme fire boller og legg på en bakeplate med bakepapir. Trykk de litt flate. Hev i ytterligere 15-20 minutter under klede.
Jeg gadd ikke ha på sesamfrø (de gjør jo ingenting ut av seg?), men om du vil ha sesamfrø, pensle overflaten med litt vann og strø de på rett før steking.
Stek midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist før du skjærer dem i to.
Og så til selve burgerne. De lages av:
- 1 "kloss" bacon, skjæres i småbiter og stekes
- 600 g kjøttdeig uten vann og salt
- Hvitlløk, presses eller finhakkes
- Cayennepepper, chillipulver, paprikapulver, salt og pepper etter smak
Bland alt godt sammen, før du former tykke burgere og steker de. Om du er veldig glad i bacon (som meg), stek også baconskiver som du legger oppå burgerne ( i tillegg til baconet som er inni!).
Legg de ferdigstekte burgerne på brødene og ha på ost (her er det brukt cheddar), og eventuelt stekte baconskiver. Sett de i ovnen til osten har smeltet.
Servér og nyt! Gjerne med stekte potetbåter og salat, selv om det glimrer med sitt fravær på bildene mine (det ble rett og slett glemt).
Det så veldig godt ut!
SvarSlettJeg liker å ha raspa ost i burgerne jeg, gjør at de blir saftigere, ikke prøvd bacon før - det må prøves! =)
SvarSlettDe så da sabla gode ut! Tenkte at jeg skulle lage kyllingburgere i morgen :-)
SvarSlettDet så fantstisk godt ut:) Må prøve:) Fin blogg:)
SvarSlett