fredag 26. mars 2010

Husqvarna 2000

En gammel Husqvarna 2000 symaskin har kommet meg i hende! Den tilhørte moren til mannen til mamma, som var en riktig flink syerkse etter hva jeg hører. Det er en kjempefin symaskin, kjøpt for 2295 kr i 1970 i følge kvitteringen. Selv om den er 40 år gammel, er det i utgangspunktet en bedre symaskin enn min, som er av mye nyere dato.Ikke bare er symaskinen kjempeflott - den er helt inntakt, med alt utstyr og ekstragreier og med en brukermanual ("Slik syr De med Husqvarna 2000"), og en prøvelappbok utfylt med gamle sømprøver. Og alt sammen får plass i en tøff koffert. Det er så gøy!

Det er mange pyntesømvarianter på den, med rare fargerike "hjul" som man må bytte ut for å få et annet sett med sømmer.

En annen fin greie med denne symaskinen, er at jeg kan fjerne transportøren, slik at det blir lettere å f.eks. brodere med den.

For å kunne ta den i bruk, trengtes det litt reparasjon. Nå er den endelig ferdig på verksted, og jeg gleder meg til å ta den i bruk!

18 kommentarer:

 1. Kult :-D Ligner på mammas 70talls-maskin, men den er ikke så avansert at den har broderingssømmer!

  SvarSlett
 2. Åh, så kult med gammel symaskin! :) Gleder meg til å se hva du skal lage med den.

  SvarSlett
 3. Ai, litt misunnelig nå kjenner jeg. Begynner å bli lei av min litt for billige som finner på masse tull.

  SvarSlett
 4. Hei.

  Mine lapper er også fra minanamnband.se. Jeg har dessverre ikke funnet noe mer miljøvennlig alternativ. Si i fra hvis du finner noe!

  SvarSlett
 5. Nå kjenner jeg at jeg plutselig ble veldig gammel :) Min symaskin ligner veldig på denne, men den er nok MYE yngre :D Den heter 2000 SL Den har de samme "hjulene" og mange av de samme sømmene, men er mørkerød og har ikke så stilig "hus" rundt seg. Bare en hardplastdingseboms. Den er i alle fall driftssikker!
  Jeg kjenner en som gleder seg veldig til du kommer nedover i påsken! God påske Ida! Klem!

  SvarSlett
 6. Hei!
  Jeg har akkurat en slik maskin, men har ikke den rette manualen til den, og lurer så utrolig på vekten til denne maskinen... Kan du hjelpe meg?

  Hilsen Tromsøjente :)

  SvarSlett
 7. Jeg har en litt nyere modell, en ORANSJE 6430. Fungerer supert når en tenker på hvor mye jeg har mishandlet den!

  SvarSlett
 8. Hei jeg har en 2000 som trenger ny "arm" noe ide om hvor jeg kan få tak i det?

  SvarSlett
 9. Har dessverre ingen konkrete tips, men jeg tror et vanlig symaskinverksted bør kunne fikse det.. Du kan jo høre i en symaskinbutikk som selger Husqvarna?

  SvarSlett
 10. Min Mor har ei Husqvarna 2000. Lyspera er kaputt, og me finn ikkje pere som passar. Kan Du hjelpe oss med kva pere det er,og kor me får tak i dei.

  SvarSlett
 11. Kan du sende brukermanualen på denne siden. Har fått en uten manual. Pliiiis?

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan også senden til meg ved å google: Ole-Johnny`s verden

   Slett
  2. Jeg har ikke denne maskina lenger, beklager. Lykke til med å finne brukermanual!

   Slett
 12. Ok, håper noen som har det. Sendes til stangeland.post@gmail.com

  SvarSlett
 13. Hei, jeg har arvet en gammel Husqarna modell 2000 fra 1974,men jeg har problemer med undertråden,den floker seg når jeg forsøker å sy. Hva er det jeg gjør galt? er det meg eller maskinen?

  SvarSlett
 14. Hei Ida Victoria. Jeg har arvet min 2000 maskin fra min mormor, den er fra 60-tallet en gang. Nå er endelig hjul A,B og C kommet til rette. Pluss en hel del føtter. Hurra... har du en side hvor du legger ut det du syr på maskinen? Mvh Stine Mari Storrø Olsen

  SvarSlett
 15. Forresten vet du hvor man får tak i manualen til symaskinen? Jeg har den dessverre ikke. Mvh Stine Mari Storrø Olsen

  SvarSlett
  Svar
  1. ring Tore Nor som reparerer og selger disse maskinene - T 917 28 679
   Hils fra meg.

   Slett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)