tirsdag 16. mars 2010

Fruktsalat

For noen uker siden var mamma på besøk og lagde fruktsalat til dessert til oss. Jeg hadde liksom glemt bort fruktsalater, men etter jeg ble minnet på det, har jeg laget det flere ganger alene også. Så nå tenkte jeg at jeg skulle minne dere på det også, i tilfelle noen har glemt fruktsalaten. Kjempeherlig og sunn dessert. Og med en god klatt vispet krem med vanlijesukker er det helt fantastisk.Min fruktsalat består av:
Ett eple, en pære, en kiwi, en banan, noen druer og en appelsin - det er helt unødvendig å sukre salaten. Og den holder seg helt fint i kjøleskap en dag eller to :)

9 kommentarer:

 1. Ja, det har jeg helt glemt. Det er jo så godt. Har du prøvd med Vaniljekesam? Perfekt til jordbær om sommeren og til frukt. Sunnere en krem ;)

  SvarSlett
 2. Vaniljekesam har jeg ikke prøvd, men hvis det er like godt som krem, skal jeg absolutt gi det en sjanse ;) Takk for enda et tips!

  SvarSlett
 3. Ja, fruktsalaten må ikke bli glemt! Ei heller Arme riddere, synes nå jeg. Fantastisk smart måte å bruke opp tørre brødskalker! Jeg bryr meg ikke om at det egentlig skal være loff. Grovbrød funker veldig bra!

  SvarSlett
 4. Nam!! Husk en bitteliten dæsj kanel på toppen av kremen - helt himmelsk..

  SvarSlett
 5. Enda bedre kan det bli hvis du lager ditt eget vaniljesukker.

  Hell sukker på et glass med tett lokk, del en stor - eller 2 små - på langs og skrap ut frøene. Legg stenger og frø i glasset, rist godt og la det stå en ukes tid før du begynner å bruke av det.

  SvarSlett
 6. Elsker fruktsalat..Dumt det er så skrekkelig mye fruktsukker:)

  SvarSlett
 7. Unni: Arme riddere har jeg aldri smakt! Kanskje det er på tide? :p

  Kaffeelsker: Hmm, skeptisk. Men jeg kan jo prøve :p

  Anne Grethe: Jeg antar det vesentlige ordet som har falt ut er "vaniljestang"? :P Jeg skal prøve meg på å lage vaniljesukker.

  Løvinnen: Pfffft, fruktsukker har du bare godt av! ;)

  SvarSlett
 8. I dag vart det fruktsalat her hos oss òg! Takk for inspirasjonen! :)

  SvarSlett
 9. Åh, nå vet jeg i alle fall hva som blir helgegodisen.

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)