fredag 10. desember 2010

Kokosmakroner

Endelig har jeg begynt på julebaksten, og først ut var kokosmakroner. De er uten sukker, og oppskriften fant jeg her hos sunnfamilie.wordpress.com.



4 eggehviter
180 g sukrin
1/2 ts vaniljepulver
250 g kokosmasse

Visp eggehvitene og sukrin stivt (marengs). Bland vaniljepulver i kokosmassen og vend dette forsiktig i marengsen. Lag topper på et bakepapir med 2 ts. Stekes på 180 grader i 10-20 minutter (avhengig av ovnen)



Jeg må innrømme jeg ikke syns de ble kjempegode, og antagelig hadde vært bedre med vanlig sukker.. Men kanskje jeg bare må venne meg til dem.. La oss håpe det.

For øvrig har jeg tittet litt rundt på symaskiner på nettet i dag, og begynner å helle mot at jeg ønsker meg en Janome, etter at flere har anbefalt det på det varmeste. Jeg har aldri vært borti Janome før, men det høres unektelig bra ut. Det frister litt med en overlock-maskin der man kan ha flere forskjellige tråder på maskina samtidig, og tilsynelatende rase avgårde i et forrykende tempo. Heldigvis står det ingen priser på janome.no, så jeg er foreløpig lykkelig uvitende om hvor dyrt det sikkert er... :p

2 kommentarer:

  1. Du er så driftig :D og om ikkje kokosmakronane var så gode som du hadde håpa, så SER dei iallefall gode ut på bilda! :)

    SvarSlett
  2. Kokosmakroner blir det sikkert her i gården også. I tillegg til pepperkaker, pepperkakehus og marengs med valnøtter, mørk sjokolade og chili...
    Siden du syr såpass mye, så syns jeg virkelig du skal vurdere en overlock-maskin. Jeg har hatt min i 1,5 år nå, og det er virkelig livet før og etter overlock-maskinen. Min er fra Husqvärna, men jeg kjenner mange som har maskiner fra Janome. Overlock-maskiner varierer veldig i pris. Du får en flott maskin til rett under 5000.-, men også en drømmemaskin til rundt 17.000.-, da tenker jeg på babylock med luft-treing. Jeg sier bare lykke til med valg av maskin og juleforberedelsene som du allerede er så godt i gang med.

    Beste hilsen fra Solveig

    PS: Du kan jo sjekke ut disse nettstedene hvor de har umåtelig bra service og konkurransedyktige priser:
    http://www.sysiden.no og
    http://symedoss.no
    Jeg bestilte min overlock via nettet og sy med oss! Hele prosessen gikk som en drøm!

    SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)