Jeg fant oppskrift på noen fristende havrekaker inne på bloggen til mjuuugly.
Jeg gjorde et par endringer, fordi jeg ikke bryr meg om å lage glutenfritt, og fordi hun skrev at man med fordel kunne ta litt mindre sukrin og litt mer stevia.
Originaloppskriften finner du ved å trykke her. Dette er oppskriften jeg brukte:
♦ 3 dl lettkokte, økologiske havregryn
♦ 1/2 dl sukrin
♦ 5 ss kokosolje (extra virgin kaldpresset)
♦ 15 dråper stevia English toffee
♦ 1 egg
♦ 1 ss hvetemel
- Bland alle ingrediensene godt sammen.
- Sett på et stekebrett med litt avstand mellom hver.
- Stekes i ca 12 minutter på 180 grader. De skal være gylne.
- Avkjøl! De vil være veldig myke når de er varme, men blir harde og sprø i kantene når de er avkjølt.
Dommen: veldig god smak, men litt tørre.
sv: Selvfølgelig! :) Helt enig med deg. Sukrin er spesielt, men så har det også så mange fordeler at jeg må ha det, men prøver å bruke minst mulig og heller mer av annen søtning! Moro at du prøvde disse. Du ville nok fått de ikke så tørre hvis du hadde gjort de litt høyere. God jul :D
SvarSlettDe ser nesten litt havreflan ut.
SvarSlettMange ting smaker best glutenfritt synes jeg, så slipper man mel smaken.
Her i huset bruker vi mye glutenfritt :)
flink du er :) du har jo baka kjempemykje til jul jo!
SvarSlett