Tidligere i dag sutret jeg litt over at jeg hadde lyst på laks, men ikke kunne spise det i dag, fordi det skal være kjøttfritt mandag. "Men laks er jo ikke kjøtt" fikk jeg høre da. "Det må jo ikke være vegetar-mat, bare KJØTTfritt, og fisk regnes ikke som kjøtt". Hmmmm, hva syns dere? Det var med litt tvil jeg bestemte meg for å kjøre laks i dag. Lumpe med røkalaks til lunsj, og ovnsbakt laksefilet til middag. Er det godkjent?
Ovnsbakt laks er noe jeg spiser med jevne mellomrom. Ved siden har jeg ovnsbakte urtekrydrede poteter, salat, pesto og rømme. Kjempegodt!
Først setter jeg ovnen på 250 grader, skjærer opp poteter og gulrøtter i båter, legger de i ildfast form, heller over litt rapsolje og urtekrydder og rører rundt.
Når ovnen er varm, setter jeg inn potetene og skrur ned til 200 grader. Så setter jeg ovsklokka på 30 minutter.
Laksen legger jeg i aluminiumsfolie med smør og sitronpepper, og setter inn i ovnen når det er 15 minutter igjen av tiden til potetene.
Så skjærer jeg opp salaten. Jeg bruker bare hjertesalat/isebergsalat og slangeagurk til laks, og til slutt presser jeg over litt sitron. Når laksen er ferdig tar jeg på en kladd rømme 0g/eller pesto.
plænty av fisk i havet vel? ;-)
SvarSlettHihihi, jo det må det da være :p
SvarSlettTjahh fiskekjøtt er jo kjøtt det og! ;P
SvarSlettJeg sitter her og er sulten og det bildet var det som skulle til for å vippe meg av pinnen her. Mat! Nåh!
Nam!
SvarSlett