Dette er andre gang jeg lager Beef Wellington selv, etter å ha smakt det første gang i begynnelsen av januar - og det var like godt hver gang. Ida-Marie ble også stappmett og begeistret.
Beef Wellington er opprinnelig en ganske gammel rett, etter Arthur Wellesley, den første hertugen av Wellington, i første halvdel av 1800-tallet. Jeg brukte Gordon Ramsays oppskrift, og anbefaler alle å prøve det samme. Trykk her for å se oppskriften, og trykk her for å se en video av Gordon Ramsay som lager det.
Jeg har oversatt Ramsays oppskrift til Norsk (og kommet med noen få egne innspill):
- 400 g sopp. Jeg brukte aromasopp.
- Havsalt og nykvernet pepper
- Olivenolje til steking
- 750 g av midtstykket på indrefilet av storfe
- 1-2 skjeer sennep
- 6-8 skiver Parmaskinke
- 500 g butterdeig (NB! ikke lag dette selv. Det gjorde jeg, og det er en helvetes jobb. Kjøp frosne pakker på butikken i stedet)
- Litt mel til utkjevling
- 2 eggeplommer, piskede
2. Sett stekepannen på høy varme med litt olivenolje. Krydre biffen og stek den på høy varme i 30 sekunder på hver side. Dette skal ikke steke kjøttet, bare lage en stekeskorpe rundt hele.
Ta biffen ut av pannen og la den kjøle seg ned. Når den er nedkjølt, smører du hele inn med sennep.
3. Legg litt plastfolie utover benken, og plasser parmaskinke utover. La de overlappe litt. Fordel soppen utover skinka, og legg så biffen midt på. Rull parmaskinken og soppen rundt biffen, og pakk det inn i plastfolie. Legg i kjøleskap i 15-20 minutter.
4. Kjevle ut butterdeigen til en stor, tynn firkant på en flate med litt mel. Ta biffen ut av plastfolien og legg den midt på butterdeigen. Pensle med eggeplommer før du pakker inn biffen og klistrer sammen deigen. Kutt av overflødig butterdeig. Snu, så skjøten kommer på undersiden og plasser den på et bakepapir. Pensle eggeplommer over hele, og la den kjøle seg ned i ca 15 minutter før den stekes.
5. Forvarm ovnen til 200ºC
6. Skjær små kutt i butterdeigen og pensle igjen med eggeplommer, før du setter den i ovnen. Stek i 20 minutter på 200 grader, sett deretter ned ovnen til 180 grader og stek i ytterligere 15 minutter.
Ta den ut og la den hvile i 10-15 minutter før du skjærer ca 2cm tykke skiver og serverer. Biffen skal være rød inni!
Noe annet enn smaken jeg liker veldig godt med denne retten, er at man kan gjøre klart det aller meste på forhånd i ro og mak. Enten dagen før eller tidligere samme dag. Det betyr minimalt stress med matlagingen, og mer energi og overskudd til gjestene :)
Ha en fortsatt god helg, alle sammen! :)
Åh, det der såg vanvittig godt ut! Du er jo blitt ein skikkelig mesterkokk :) Hehe.
SvarSlettTusen takk for oppskrift, denne skal prøves ut! :D
SvarSlettHåper du har en fin helg!
Å! no vart eg svolten..
SvarSlettgod helg!
Det så kjempegodt ut!
SvarSlettOg det var en heftig bra omskriving av ordet "asparges"! ;P
Ida: haha, at det går ann.. Nå er det rettet :p
SvarSlettDette så jo helt fantastisk ut! Nam :))
SvarSlettSuper oppskift - det skal jeg prøve - ser jo så godt ut :)
SvarSlettPS! Du har fått en award hos meg :)
ååå det såg VELDIG godt ut!
SvarSlettJeg beundring din lidenskap for mat , og takke deg for mange gode mat og dessert tips .
SvarSlettHilsen
Gutt Bergen , 21 år.
Denne oppskrifta e helt super:) Prøvde denne her om dagen, har aldri lagd det før, men den ble akkurat som på bilde. Takk for oppskrifta!!!
SvarSlett