søndag 14. februar 2010

Gledelig søndag og...

Gledelig allehjertersdag til alle mine fine lesere ♥
Og gratulerer med dagen til mamma og alle andre mødre :)



Og på toppen av det hele er det fastelavn! Og jeg har intet mindre enn verdens beste oppskrift på fastelavnsboller...

Fastelavnsboller, 15 stk.
50 g gjær
100 g smør
3 dl melk
1/2 ts salt
1 dl sukker
1 egg
1/2 ts hornsalt
ca 1 liter hvetemel
1 egg til pensling
2dl kremfløte til fyll
melis

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, ha i melken og varm deigvæsken til 37 grader. Hell væsen over gjæren og rør til den er oppløst. Tilsett salt. sukker og egg. Ha i hornsalt og det meste av melet.

Arbeid deigen blank og smidig. La den hevei 30 minutter under klede.

Ta deigen på bakebordet og elt den med resten av melet. Trill store, glatte boller. Legg dem på en smurt plate, eller på bakepapir. Etterheves under klede til dobbel størrelse, ca 20-40 minutter. Pensle med vispet egg.

Stek bollene midt i ovnen ved 250 grader i 10-12 minutter. Avkjøl dem på rist under klede.

Skjær lokket av bollene, visp krem og legg kremen i midten. Sett på lokkene og sikt over melis.

Oppskriften er fra Damms store bakebok. Den inneholder egentlig mandelmasse også, som skal blandes med bolleinnmaten, men jeg velger å droppe akkurat den biten av det. Bollemassen er jo så himmelsk god alene.
Jeg har bakt disse flere ganger med stor suksess.

2 kommentarer:

  1. mmm høres godt ut! Litt kjedelig at fastelavenssøndag, valentines og morsdag kom på én gang, det er mye bedre å spre godene utover den mørke vinteren. Men men! Vi får kose oss ekstra i dag.

    SvarSlett
  2. Hørtes utrolig godt ut! Håper du hadde en fin fin allehjertersdag :)

    SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)