lørdag 3. mai 2014

Nytt servise! (igjen)

En tur på bruktbutikken i dag resulterte i enda mer servise! Midt i den harde antihamstringstiden hvor jeg skal prøve å kvitte meg med en god del, og Turi-serviset akkurat er ute av huset, så kom det altså allikevel litt påfyll. :p - Og tro det eller ei, det var ikke jeg, men mannen som fant det!


Ivar har åtte kopper og skåler og åtte frokosttallerkener av dette serviset fra før, som er svensk steingods av merket Höganäs keramikk. Han har arvet det etter sin mormor, og liker det veldig godt.

- Og på bruktbutikken i dag fant han altså mer av dette serviset! Seks middagstallerkener, seks suppeskåler, tre serveringsfat og en sausmugge. Og siden vi nå har bestemt oss for at dette skal være det nye hverdagsmiddagsserviset, ser vi nå etter enda flere deler, i alle fall store tallerkener og skåler. (Jippiii, servisejakten på loppemarkeder er ikke over!)Er det noen som vet noe mer om dette serviset? Hva det heter, eller hvilken tidsperiode det stammer fra?

5 kommentarer:

 1. Veldig fint! Jeg får lyst til å begynne å samle på et service nå, men hvor begynner man, haha :) Må komme meg på noen loppemarkeder snart!

  SvarSlett
 2. Flott service, kjenner ikke til det. Jeg samler på 'Lotte' turi design fra Figgjo, nå har jeg fått tak i fløtemugga, har blitt en del etter hvert… ha en flott lørdag, fin blogg du har, her kommer jeg igjen..

  SvarSlett
 3. Kjenner nok ikkje til det, men det såg veldig veldig fint ut!!

  SvarSlett
 4. Har frukostsett som vi fekk til bryllupet i 1979. Like fint enno, og kunne gjerne kjøpt meir av dette eg også. Det står Savoy under mitt servise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for info! Da vet jeg både hva det heter, og ca hvor gammelt det er. :) Og så koselig å høre at dere fikk det til bryllupet for såpass lenge siden, og fortsatt har det. :)

   Slett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)