tirsdag 20. mai 2014

Hagearbeid

De som bodde her før ser ut til å ha hatt null interesse for hagearbeid. Det eneste som var i hagen da vi flyttet inn, var et par store bjørketrær, en diger furu og ett blomsterbed med døde blomster. Et blankt ark for meg, med andre ord!

I fjor plantet jeg et morelltre her, som jeg er veldig spent på om det kommer frukter på i år. Det er i alle fall masse blader på det, og antydning til blomsterknopper!

I år har jeg plantet en barlindbusk på hver side av verandatrappen, og et Epletre. Videre på lista skal jeg plante ripsbusk som jeg tar fra barndomshjemmet, plommer og solbær fra hagen til pappa og peoner og roser fra hagen til bestemor og bestefar. Og så skal jeg lage blomsterbed langs to av sidene på huset, og på baksiden av garasjen. Åh, denne sommeren skal bli fin!

Hils på Katja, hun er vårt nye epletre! Her sammen med hobbygartner i sving, iført lånt og alt for stor jakke. (Jeg har ingen anorakker eller parkaser eller noe i den duren! Tror jeg må gjøre noe med det..)


Epletresorten "Katja", skal gi sprø og gode epler, og det blir ikke så stort.
Det som står om epletreet er:
- Høstes i september, brukstid sept./okt.
- Rød dekkfarge
- Tidlig og riktbærende, svært god kvalitet
- Sterk mot soppsykdommer
- Herdig

Lover godt! Er det noen som har erfaring med denne sorten, eller har andre gode epletretips? Er det f.eks. noe spesielt jeg bør gjøre med det som ikke innebærer giftstoffsprøytemidler?Et par uker etter plantingen: Jeg ser antydning til blomstring! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)