mandag 17. mars 2014

Opp fra asken

Da vi kom hjem fra ferien, var stua fortsatt et salig kaos her. Det hang plast fra taket gjennom halve stua, og på halvdelen bak plasten var det fortsatt murpuss overalt, byggematerialer og peisdeler og halvferdig peisområde. Men de neste dagene ble det sving på sakene, og vi har nå en splitter ny peisovn, "ny" murvegg bak, nymuret pipe og fliser på gulvet! (Og akkurat da det var ferdig, kom våren og varmen for fullt her, så det har ikke blitt så mye bruk for den ennå..)


Vi er litt usikre på om vi skal male pipa, så inntil videre gjør vi ikkeno med den. Finishen på murpussen, er en gammel teknikk som mureren sa han brukte når byantikvaren var involvert i prosjektene han jobbet med. (Egentlig prøvde jeg å forklare at jeg ville ha muren "glatt, men ujevn", men det er ingen andre enn mamma som skjønner hva jeg mener med det. Men det ble uansett fint syns jeg. :)

Ovnen er en Lotus Prestige Magic og flisene er Kristiania #25 fra Historiske fliser.


Klikk her for å se før-bilder av peisen!

6 kommentarer:

 1. Digger flisene dine! Dessverre liker visst ikke samboeren min den typen fliser, så jeg får ikke lov til å bruke de.... Men! Det er kjempegøy å se på hvordan det blir der hjemme hos dere. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :) Her i huset var det samboeren som oppdaget slike fliser, og insisterte på å bruke dem. Jeg nølte bittelitt i starten, men ble raskt overbevist!

   Slett
 2. WoW, så fint! Liker miksen av røft og fint :-)

  SvarSlett
 3. Wow det ble fint, liker veldig godt de flisene😀

  SvarSlett
 4. Kjempelekkert!! :D

  Gleder meg til oversiktsbilder av stue og kjøkken. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oversiktsbilder ja, det har jeg visst lovet.. Gleder meg selv til det er ferdig nok her til å ta oversiktsbilder.. ;)

   Slett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)