fredag 6. desember 2013

Fra 0 til 1500

Oioi, nå har jeg nådd 1500 salg på Epla! Det er jammen ikke dårlig når jeg tenker på hvordan det hele startet. Jeg hadde overhode ingen ambisjoner om å selge det jeg laget. Jeg har hele livet likt å lage ting, men aldri i verden om jeg ville selge det til noen.

På Majas 1-årsdag sydde jeg en kjole i hui og hast på formiddagen, som jeg skulle ha med meg i gave senere på dagen. Jeg lagde mønster basert på sånn ca hvordan jeg trodde Maja var i størrelse, og hadde med meg kjolen i bursdagen (bildet under). Den var litt stor, men sånn ganske OK, så jeg merket meg hvor jeg skulle gjøre endringer, og lagde kjole nummer 2 med små justeringer.


Dette var 27. september 2009, da Torunn (Epla-gründer og Majas mor og min kusine) holdt på å starte opp Epla, som hadde lansering 16. november samme år. Torunn maste og maste om at jeg skulle selge Majakjoler på Epla, og etter en del overtaling bestemte jeg meg for å sy noen kjoler og litt andre ting for å prøve meg. Det ble til butikken Sting & Ting, som er den aller første Eplabutikken. Jeg hadde ingen som helst tro på butikken, og så for meg å gi 10 kjoler til Maja til jul, siden de helt sikkert ikke kom til å bli solgt. Men så ble de jammenmeg solgt allikevel! Og jeg sydde mer - som også ble solgt! Og så var det plutselig kjempegøy å ha sin egen butikk, og få det enorme komplimentet det er at noen faktisk både vil kjøpe og bruke det jeg lager.

Nå har jeg solgt flere hundre av Majakjolen, i tillegg til en masse andre produkter jeg har laget - totalt 1500 gjennom Epla. Jeg har fremdeles aldri sydd eller laget noe etter ferdige mønster, men lager alle mønster selv. Ting blir til etterhvert som jeg får en idé om noe jeg har lyst til å lage, eller får et behov for noe.

- Så et lite hurra for meg er er vel på sin plass i dag? Hurra! :)

7 kommentarer:

 1. Gratulerer!
  Vel fortjent, synes jeg :)

  SvarSlett
 2. Gratulerer med flott innsats, supre produkter og en god, miljøvennlig butikk!
  -Og med 1500 salg! Imponerende!

  SvarSlett
 3. Imponerende!! Og velfortjent!! :-)
  Gratulerer!!

  SvarSlett
 4. Hurra hurra hurra! Du er kjempflink :-)

  SvarSlett
 5. Hurra!! :D

  Vi har en fantastisk fin Maja-kjole ♥ Jeg gleder meg til minstemor passer den.

  SvarSlett
 6. Så gøy, gratulerer! :D Du har en kjempefin butikk, og det er velfortjent :)

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)