søndag 1. januar 2017

Pinnekjøttpizza med grønnkålchips!

Om du har pinnekjøttrester til overs, kan det faktisk brukes til å lage en veldig god pizza. Vi hadde pinnekjøtt (blant annet) på julaften, og det ble en del rester. Det har blitt julematrester til både lunsj og middag noen dager i romjula, men pinnekjøttpizza er en fin avveksling fra alle de store julemåltidene. 


Pinnekjøtt holder seg lenge i kjøleskap etter det er dampet. Vi brukte siste rest fra julaften i dag, over en uke etter. Like godt!


Slik gjør du:
Denne oppskriften er for én stor langpannepizza, som passer til to veldig sultne personer.


Grønnkålchips:
Disse kan godt lages ferdig litt før pizzaen, og holder seg også noen dager i lufttett boks. Bruk ca 200 gram grønnkål for å dekke et stekebrett. Om du bare skal ha det på pizzaen, og ikke er interessert i rester, kan  du lage ca halvparten av dette.

1. Fjern de tykkeste bitene (stilkene) fra grønnkålen, og riv bladene i grove biter.
2. Ha grønnkålbitene over i en bolle, og bland inn ca 2 ss rapsolje. Bland til du ser at oljen har dekket alle bladene.
3. Fordel grønnkålbitene utover på et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen i ca 15 minutter på 180 grader, til grønnkålbitene er tørre og sprø. Pass på mot slutten, så de ikke svir seg.
4. La grønnkålchipsen avkjøles på stekebrettet.


Pizzaen:
1. Sett pizzadeig. Vi bruker oppskriften til Lofthus, men velg selv en deig du er fornøyd med. (Vi halverer Lofthus-oppskriften når vi skal lage langpannepizza.)
2. Når deigen er klar, kjevler du den ut, og smører ca 1/2 boks cottage cheese (150 gram) utover i et tynt lag over hele deigen. Dette er i stedet for tomatsaus.
3. Fordel renset pinnekjøtt over hele pizzaen. Ca 150 gram rent kjøtt er passe mengde.
4. Riv ost, og strø over. Vi bruker mest vanlig Norvegia, men har byttet ut ca 1/4 av osten med Västerbottensost på pinnekjøttpizzaen. Västerbottensosten gir en litt mer "spennende" ostesmak, og passer godt til resten av ingrediensene.
5. Stek i ovnen på 220 grader i ca 10-15 minutter, til du ser at pizzaen er klar.
6. Strø over grønnkålchips med en gang pizzaen er ute av ovnen.
Nyt! 

Og ha et godt nytt år! :)

1 kommentar:

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)