tirsdag 15. mars 2016

Systua!

Systua mi! Jeg elsker dette rommet, som er en kjellerstue på ca 40 kvm. Jeg hadde egentlig tenkt til å vente med å legge ut bilder av systua til den var ferdig oppusset, men etter å ha vært uten gulvlister i over et år nå, gidder jeg ikke vente lenger...


Da vi kjøpte huset for 2 1/2 år siden, var det som nå er systua mi, en ganske kjedelig kjellerstue. Hvite vegger, stygt laminatgulv, en TV, et par treningsapparater og en sofa, sånn så det ut i prospektet:Jeg flyttet først inn alle hyllene, stoffene og symaskinene slik det var, men har gjort om mye her siden den gang. I januar 2014 tapetserte jeg den ene langveggen i en stooorblomstret tapet i hvitt og blått. På bursdagen min i august 2014, fikk jeg teppefliser i 100% ull i gave, som jeg hadde ønsket meg lenge. Jeg valgte ut to brunfarger som jeg litt senere den høsten la i sjakkmønster, rett over laminatgulvet.

Teppefliser kan jeg virkelig anbefale på det varmeste! Veldig enkelt å legge selv, og man trenger ikke tømme rommet helt for å få lagt dem. Først flyttet jeg alle møbler over på den ene halvdelen, og begynte å legge flisene der jeg hadde tømt rommet. Etterhvert som jeg kom videre, flyttet jeg møblene tilbake over teppeflisene. Og for en fantastisk forandring det ble da hele rommet fikk teppe! Fra å være en gulvkald kjellerstue, ble det mykt og lunt her nede.

Samtidig med at jeg la teppefliser, malte jeg veggene som ikke er tapetsert blå, og foretok en stor ommøblering.
Fra trappa ned til kjelleren, kommer man ned til dette:Litt videre inn er skrivebordet, med fire symaskiner og en datamaskin. Skrivebordet er en kjøkkenbenkeplate i eik, som ligger over to bordbeinkommoder fra IKEA.


Det går en støttevegg litt ut i rommet som jeg må forholde meg til, så jeg har satt hyllene rundt den, ut i rommet, for å utnytte plassen.
Innerst på systua er stuekroken, med sofa, bøker og TV.Teakreolen har jeg arvet fra bestemor og bestefar, og jeg liker den så godt! De kjøpte den ny i sin tid, og den er fremdeles i perfekt stand. "Rival" er merket. I sofakrokdelen er det også en del Oliviating, så hun kan holde på med lekene sine mens mamma syr. :)


Klippebordet går ut fra stoffhyllene, og det er fint å kunne gå rundt nesten hele bordet. Jeg har en barkrakk så jeg både kan sitte og stå her, og Olivia har også fått seg en stol inntil klippebordet.


Under trappen har jeg akkurat fått plass til et gammelt skrivebord. Der har alt skinnutstyret mitt fast plass.


Så her nede er det altså jeg bruker store deler av dagene mine. Takk for besøket! :)

5 kommentarer:

 1. Så gøy at du blogger litt igjen! Jeg er så glad i blogg-formen, og syns det er synd at mange rundt forbi har sluttet.
  Selv har jeg hatt en lang pause, men er litt tilbake i gamet igjen nå. Jeg har utrolig stor nytte av å lese blogger, finner så mange flotte tips. Så, jeg vil bare oppfordre deg til å fortsette å dele! Lekkert syrom, tipper det skjer mye kreativt der nede... Heldige du som har den ballsalen, juhu! Beste hilsen fra Solveig

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode ord, Solveig.

   Jeg er egentlig veldig glad i bloggformen jeg og! Dessverre har det bare blitt til at det fullstendig nedprioriteres. Instagram har på mange måter tatt over for bloggingen for meg, sikkert fordi det er så raskt og enkelt. Men det er fint å kunne dele flere bilder og mer tekst også. :)

   Slett
 2. Fantastisk flott rom! Får innmari lyst til å sy nå, når jeg ser hvilke muligheter du har der nede i systua di. Det var hyggelig med oppdatering fra den kanten. Takk for titten :)

  SvarSlett
 3. kom over bloggen din helt tilfeldig (innlegg fra 2011 ang vasking av tekstiler) og tenkte at den her kunne da vel aldri være oppe å gå fortsatt. Men jo da! :D Så nå er jeg helt forelska i kjelleren din og håper jeg klarer å fortsette å følge med på om det kommer flere spennende innlegg! :D

  Tonje

  SvarSlett
 4. Åh herlighet så fantastisk syhule du har fått skapt deg! Må være utrolig deilig å ha all den plassen til å kunne være kreativ på! Tusen takk for inspirasjonen! Håper på å få satt i stand en litt mer "permanent" løsning for syplassen min jeg også etter hvert! :)

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)