torsdag 28. august 2014

Barnerom!

Endelig er det meste klart for baby her. De viktigste innkjøpene er foretatt, barnerommet er ferdig pusset opp og innredet, og jeg kan bare kose meg med noen småprosjekter som gjenstår. :)


Det aller meste av både innrednig og klær har jeg kjøpt brukt, både via finn.no og på loppemarked. Jeg elsker å gjøre gode bruktkjøp!


Kommoden fant jeg på finn.no, og betalte 500 kr for. Stor og praktisk, med plass til masse nydelige små babyklær.

De aller fleste av klærne har mamma og jeg kjøpt på loppemarkeder i løpet av vårsesongen. Masse fine klær i god kvalitet. Men jeg har også supplert med noe nytt og noe hjemmestrikket jeg har funnet på Epla.


Over kommoden har jeg hengt opp litt dill. Huskasse og pompomer fra Søstrene Grene, ullkanin fra Tryllestøv på Epla og elefantbilde fra Society6.com.


I kroken bak kommoden har jeg satt et stellebord. Det er et Ikea-stellebord (Gulliver), men jeg kjøpte det brukt via finn.no. Når jeg kan spare 400kr, slipper å kjøre lenger enn 5 minutter fra huset mitt OG slipper å montere, er jeg veldig fornøyd. :p

Stelleunderlaget er nyinnkjøpt fra Ikea (Skötsam), men skal få seg et trekk før vi tar det i bruk. Jeg har tenkt til å sy trekk av frottéhåndkler (inspirert av Ingrid Riddervold).

Kurvene under er også nye fra Ikea, og virker veldig praktiske. Alt jeg til nå har av stellebordutstyr er ting jeg har fått. Det er noen bleier, badeoljer, sinksalve og våtservietter. Litt usikker på hva vi trenger av slikt, men det finner vi vel fort ut av.. :p Noen som har tips til ting vi MÅ HA, eller har spesielle produker å anbefale?


Mer dill på den den andre langveggen - bildelist med bilder, pynt og kort. Bildelisten er fra Åhléns, bildene er kjøpt på Etsy, og den heklede apekatten er fra HobbyVimsa på Epla.


Det ene bildet må jeg skryte litt ekstra av. Det er oss! Det er tegnet av Mexcalline på Etsy. Jeg har sendt inn noen forskjellige bilder av mannen og meg, og gitt noen instruksjoner om spesielle kjennetegn, farger og hva jeg ville at vi skulle ha på oss på bildet. Jeg syns det ble så fint, og det er helt tydelig at det er oss. :)


Enda et finn.no-kjøp; vitrineskap til bøker og leker. Jeg hadde tenkt til å spraylakkere det i en knallfarge, men en kombinasjon av lite overskudd og at jeg syns det faktisk passet ganske godt inn med treverket, gjorde at det fikk bli som det er.


I hjørnet bak skapet henger ukulelen jeg kjøpte for et par år siden, men aldri greide å spille på. Nå får den bli leke! Jeg har også hengt opp krokene mine fra Hanging about, som jeg har hatt i flere år og brukt på hobbyrommet tidligere. Puffen har jeg blogget om tidligere. Den er fra loppemarked, og trukket om.


Inne i skapet er det en del leker og bøker fra min egen bardom. Åh, som jeg gleder meg til lesestunder med barnet! Det å bli lest for, er noe av det fineste jeg vet om.


Gardinstoffet er fra Stoff & Stil. Grått med et snev av lilla. Nøytralt og søtt på samme tid. Jeg har igjen en del av det, og har tenkt til å sy både dynetrekk og trekk til sprinkelbeskytteren av samme stoffet.


Under vinduet står en stor godstol som jeg kjøpte på loppemarked for flere år siden, og har trukket om. Over ryggen ligger det en ull-isbjørnfell fra Blåbær og koser seg i sola.


Sprinkelsengen er av merket BabyDan, og er også kjøpt via finn.no. 400 kr betalte jeg, for en sprinkelseng med sengehimmel og sprinkelbeskytter, som til sammen koster over 3000kr nytt! Selve sengehimmelen byttet jeg ut med et stoff jeg hadde liggende, som jeg syns ble finere.

Regnbueteppet er fra Babytepper for fred på Epla (og alle inntekter i den butikken går til Unicef!). Det blårutede teppet er Ivars, fra da han var baby.

Inne i sengehimmelen henger det en liten jente på en sky, som jeg har hatt siden jeg var liten.


Nå er det bare å vente på at lille sprelle skal komme ut! Lurer på hva slags lite menneske som er der inne, og gleder meg til å finne det ut. :)

7 kommentarer:

 1. Herlighet så fint rommet er blitt! Kjempeflott farge på veggene og digger stolen! :)
  Hvor lenge har du igjen? Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke engang har kjøpt seng til Minsten - enda jeg er over 38 uker på vei... ;)

  Du kommer sikkert til å drukne i gode tips av diverse slag, men et av mine beste tips når det gjelder salver er å droppe sink til fordel for en som heter Inotyol. Sinksalver sitter så innmari godt, mens inotyol er lett å vaske bort og er veldig effektiv. I tillegg er den som heter Benpathen (eller noe slikt) veldig kjekk om man oppdager røde felter på plasser utenfor bleien (nakkegropa kan lett bli litt sår pga fukt fra melk og gulp og slikt). Den har god effekt og har ikke farge som setter seg på klær ol. Ja, og ellers er det talkumpudder som er redningen for mange valker etter man har vasket og badet. :) Det er i hvert fall mine beste tips fra stellebordet. :) Som et lite PS til det, forresten, så ha paracet og termometer i hus til de små. Just in case. :) Huff, merker jeg kan komme med et hav av tips til ting som er kjekke å ha, men det aller meste finner dere ut av selv. Salver og talkumpudder har i hvert fall reddet oss mange ganger. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg er i uke 36, så vi får nok baby ganske tett.:) Det blir vel noe annet med førstemann antar jeg.. Vi har jo aldri gjort dette før, og har ikke noe klart eller erfaringer fra tidligere. Selv om babyen sikkert ikke TRENGER noe eget barnerom fra starten, syns jeg det var fryktelig godt å ha det på plass, og ha et eget rom til alle babytingene og klærne, og vite at alt står klart. :)

   Takk for tips om salver og pudder og paracet! - Kom gjerne med mer fra tipshavet ditt. ;)

   Slett
  2. Må bare rette opp en liten misforståelse (jobber på apotek): Inotyol inneholder også sink, og er sånnsett en sinksalve. I tillegg inneholder den tjære, som også kan svi på veldig såre stumper. Den er finfin på bleieutslett, men tjæra kan gi flekker på klærne. Hvis du vil bruke en sinksalve pleier jeg å anbefale Silulen, som inneholder lanolin i tillegg. Jeg kombinerer Bepanthen, Silulen og Inotyol etter behov på 1-åringen min :) Og luft, såklart.

   Ett tips til: Paracet glir lettere inn med litt salve på tuppen ;)

   Gratulerer med fine Olivia!

   Slett
 2. Fantastisk forseggjort og koselig rom!
  Mitt beste tips er at du ikke trenger våtservietter annet enn på tur. Jeg er litt usikker på om det er så lurt å bruke våtservietter. Jeg har alltid brukt vanlige vaskekluter til bleieskift. Det er mye lettere å vaske av med det. Våtserviettene er så glatte. Så har jeg en bøtte bare til dem som vaskes ofte.
  Hvis du orker (og har tørketrommel) anbefaler jeg tøybleier! (Men vi var så slitne at vi ikke orket det denne gangen. Jeg har brukt det på de to andre.)
  Et godt, gammelt kjerringråd er å bruke potetmel til sår stump. Sinksalve kan svi en del. Men har babyen diare, for eksempel, er det lurt å smøre med feit babysalve for å unngå at hun blir sår. Men har hun blitt veldig sår og det er vondt, er det mest skånsomt med potetmel.
  Jeg kunne også fortsatt lenge med tips, merker jeg...

  Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Unni! Flere som har sagt dette om våtserviettene, så jeg får vel droppe dem, i alle fall i starten. Vi har ikke tørketrommel, og jeg tror ikke jeg orker tøybleier. Blir sliten bare av tanken.. Takk for tips! :)

   Slett
 3. kjempefint rom, og stas med gjenbruk! Min erfaring med baby nummer 2 var at vi trengte ingen ting annet enn babyolje og tynne frottekluter til stellet. Kjøpte ikke engang såpe til ham - han fikk babyolje i badevannet og. Ellers er jeg enig i at inytyol er best til bleieutslett, men det aller beste er å unngå bleieutslett ved å sørge for at stumpen er god og tørr. Hvis du ikke vil bruke frottekluter ville jeg heller hatt engangskluter i tykt papir, enn våtservietter. Meget skeptisk til kjemikaliene og parfymen i vårservittene på babyhud....

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, og takk for tips! :) Da dropper vi våtserviettene.

   Slett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)