torsdag 29. mai 2014

Etui til iPad

Jeg fikk en forespørsel om å lage et etui til iPad mini for litt siden, og ønske om å plassere på en skinnbit med eget navn. Resultatet ser dere her, og jeg ble såpass fornøyd med det at jeg har lagt det ut som bestillingsvare i butikken også:

http://epla.no/handlaget/produkter/711943/

Etuiet kan også bestilles med noen justeringer, f.eks. i litt andre størrelser, med annet fór eller en annen knapp. Jeg syns personlig det blir enda kulere med et blomstrete fór i friske farger (sånn som f.eks. på MacBook-etuiet mitt).

http://epla.no/handlaget/produkter/711943/

http://epla.no/handlaget/produkter/711943/

Klikk her for å komme til produktoppføringen på Epla! - Og apropos produktoppføringer på Epla; i dag skal det sys for harde livet, hurra! Jeg har flere bestillinger på Majakjoler som skal sys og pakkes, planer om å sy et iPad-etui til meg selv også, i tillegg til noen ideer som foreløpig bare finnes oppe i hodet mitt. :)

torsdag 22. mai 2014

Velkommen til Myldre!

Torunn, Siw og jeg har startet opp et nettmagasin! Velkommen inn til myldre.com - der vi vil skrive om alt det gode i livet, og dele av våre interesser og fine ting vi oppdager. Vi har også laget en liten shop, med egne mønster. - Og vi har masse fine planer for hva som vil komme videre, så følg med! :)

http://myldre.com/

tirsdag 20. mai 2014

Hagearbeid

De som bodde her før ser ut til å ha hatt null interesse for hagearbeid. Det eneste som var i hagen da vi flyttet inn, var et par store bjørketrær, en diger furu og ett blomsterbed med døde blomster. Et blankt ark for meg, med andre ord!

I fjor plantet jeg et morelltre her, som jeg er veldig spent på om det kommer frukter på i år. Det er i alle fall masse blader på det, og antydning til blomsterknopper!

I år har jeg plantet en barlindbusk på hver side av verandatrappen, og et Epletre. Videre på lista skal jeg plante ripsbusk som jeg tar fra barndomshjemmet, plommer og solbær fra hagen til pappa og peoner og roser fra hagen til bestemor og bestefar. Og så skal jeg lage blomsterbed langs to av sidene på huset, og på baksiden av garasjen. Åh, denne sommeren skal bli fin!

Hils på Katja, hun er vårt nye epletre! Her sammen med hobbygartner i sving, iført lånt og alt for stor jakke. (Jeg har ingen anorakker eller parkaser eller noe i den duren! Tror jeg må gjøre noe med det..)


Epletresorten "Katja", skal gi sprø og gode epler, og det blir ikke så stort.
Det som står om epletreet er:
- Høstes i september, brukstid sept./okt.
- Rød dekkfarge
- Tidlig og riktbærende, svært god kvalitet
- Sterk mot soppsykdommer
- Herdig

Lover godt! Er det noen som har erfaring med denne sorten, eller har andre gode epletretips? Er det f.eks. noe spesielt jeg bør gjøre med det som ikke innebærer giftstoffsprøytemidler?



Et par uker etter plantingen: Jeg ser antydning til blomstring! :)

lørdag 3. mai 2014

Nytt servise! (igjen)

En tur på bruktbutikken i dag resulterte i enda mer servise! Midt i den harde antihamstringstiden hvor jeg skal prøve å kvitte meg med en god del, og Turi-serviset akkurat er ute av huset, så kom det altså allikevel litt påfyll. :p - Og tro det eller ei, det var ikke jeg, men mannen som fant det!


Ivar har åtte kopper og skåler og åtte frokosttallerkener av dette serviset fra før, som er svensk steingods av merket Höganäs keramikk. Han har arvet det etter sin mormor, og liker det veldig godt.

- Og på bruktbutikken i dag fant han altså mer av dette serviset! Seks middagstallerkener, seks suppeskåler, tre serveringsfat og en sausmugge. Og siden vi nå har bestemt oss for at dette skal være det nye hverdagsmiddagsserviset, ser vi nå etter enda flere deler, i alle fall store tallerkener og skåler. (Jippiii, servisejakten på loppemarkeder er ikke over!)



Er det noen som vet noe mer om dette serviset? Hva det heter, eller hvilken tidsperiode det stammer fra?