onsdag 27. februar 2013

Handmade. Norges beste syoppskrifter!

I midten av april kommer det en ny og fin sybok - og jeg er med med to oppskrifter! Det blir gøy å se boken når den kommer ut, for av det jeg har sett til nå ser den kjempefin ut. Kanskje kan jeg kjøre en liten konkurranse med boken som premie når utgivelsen nærmer seg? Vi får se. :)

Boken heter "Handmade. Norges beste syoppskrifter!", og kan forhåndsbestilles i alle landets nettbokhandlere allerede nå. Fra ca. 15. april vil den komme for salg i andre bokhandlere. Prisen er 389 kr.

søndag 24. februar 2013

Kjempestrikk!

Jeg har kjøpt meg nye strikkepinner, og et garnnøste... Strikkepinnene er 24 mm i diameter - omternt som et kosteskaft. Satser på at det blir til et gulvteppe etterhvert. :p


mandag 11. februar 2013

Slipp pinnene løs og STRIKK!

Hurra! Strikkeboken jeg har laget for Allers er omsider helt ferdig og sendt til trykk!


Da jeg fikk forespørsel fra Aller forlag om å være prosjektleder for den neste strikkeboken til Allers, gikk jeg løs på oppgaven helt på lykke og fromme. Jeg har gjort en hel masse greier jeg ikke har visst noenting om, og som jeg trodde jeg aldri skulle gjøre - og det har vært kjempegøy!

Jeg har hatt frie tøyler når det gjelder utvalg av innholdet - og i tillegg til et utvalg av ting fra garnleverandører som jeg mener er kjempefine plagg, har jeg lett rundt på Epla. Derfra har jeg fått med meg 10 forskjellige strikkedamer som har bidratt med til sammen 16 oppskrifter som er helt nye og unike og spesiallaget for boken. Kjempegøy å trekke frem helt nye og uerfarne designere til en slik bok! Alt er korrekturlest av drevne oppskriftskorrekturlesere, så selv om oppskriftene i utgangspunktet er skrevet av mange forskjellige, er de skrevet om slik at rammene er de samme, og lette og lese. Alle plaggene med nytt design har jeg fått tilsendt og organisert fotografering av, med fotograf Anne Helene Gjelstad, stylist Corinne Skau og modell Ellen Balke Hveem - og på barneplaggene har jeg fått med meg Maja. :)

Boken er inndelt i kapitlene "Kjoler og skjørt", "Jakker", "Lange jakker", "Gensere" og "Tilbehør". I tillegg til alle de flotte dameplaggene som passer inn under disse kategoriene, er det noen matchende plagg til både barn og herre. Det er også noen sider med strikkeskole og hekleskole for nybegynnere, og mange gode tips om garn og forslag til personlig vri.

Jeg håper og tror strikkere kan kose seg veldig med denne boken. Kommer i kiosker og dagligvarebutikker 11. mars!

fredag 8. februar 2013

Bloggtips?

Dere! Hva er den kuleste håndarbeidsbloggen nå om dagen? Jeg ønsker meg tips til gode blogger med fine bilder og inspirerende hobbyprosjekter. Noen forslag?


Garnbildet over er et jeg tok til strikkeboken, men ikke fikk brukt. Nøster i regnbuens farger! Nå er det bakgrunnsbilde på macen min i stedet. :)

lørdag 2. februar 2013

Supervidvinkelhobbyrom!

Jeg har kjøpt meg vidvinkel-objektiv! Canon 10-22mm. Tenker det skal gjøre seg bra på oversiktsinteriørbilder og utsiktsbilder/landskapsbilder fremover. Jeg måtte teste det ut på hobbyrommet nå i full fart før solen ble helt borte:


Får inn mye mer av rommet på bildene! Gøy! Så nå får dere kanskje et enda bedre inntrykk av hvor STAPPFULLT hobbyrommet mitt er. Jammen godt denne leiligheten har et eksra rom til slikt.. :)