søndag 29. juli 2012

Chevron

Etter langt om lenge har jeg også fått meg meg, og blitt tatt av chevron-trenden som visstnok har pågått en stund. Dette nyinnkjøpte chevronstoffet har nettopp blitt til en pute! :)


Puten er 50x50 cm, og inneholder noe jeg lenge har ønsket meg - en ordentlig myk og god hodepute med dun til å ha i sofaen. Puten var i "vanlig hodeputefasong", altså avlang, så jeg klipte av enden, tok ut litt av dunet (åherregud som dun fyker villt rundt i rommet bare man såvidt puster på det!), og sydde igjen enden slik at puten ble 50x50 cm. På baksiden har jeg konvoluttlukking, i et rutete IKEA-stoff.


Veldig fornøyd med ny sofapute. :)

onsdag 25. juli 2012

Hytte!

Sånn ser det ut når jeg ligger utenfor hytta i finvær:


Ja takk, jeg tar gjerne sånt vær de neste dagene også. Ha en (fortsatt) god ferie alle dere andre òg!

søndag 22. juli 2012

Knapper og bånd

Jeg har begynt å innse at jeg har samlet på meg litt for mye sytilbehør opp gjennom årene, og selger unna noe av overskuddet i butikken min nå. :)


Trykk på bildet for å komme til den nye kategorien "Materiell" i Sting & Ting-nettbutikken!

PS, Jeg er litt usikker på om jeg bør selge knappene i egen materiell-butikk på Epla, eller om jeg skal selge det sammen med alt jeg syr. Hva syns dere? Alt på et sted, eller separate butikker? Jeg har jo den noe forsømte Eplabutikken "Sting & Ting brukt, vintage og materiell" også, som jeg egentlig tenkte å avvikle, der jeg kunne solgt knapper og slikt. Er det greiere å ha alt på ett sted, eller bør det deles opp?

torsdag 19. juli 2012

Grønt!

Jeg blir skikkelig misunnelig på jentungen som får seg denne Majakjolen. Jeg vil også ha kjole i akkurat de fargene! Men dessverre er det så mange fine stoffer jeg finner på loppemarked, som kun rekker til småkjoler. :( Det er ulempen med loppemarkeder - man kan liksom ikke si "fire meter av den!".. Og på Stoff & Stil har jeg ikke funnet ett eneste grønt stoff jeg liker. Men jeg får i alle fall gleden av å sy fine Majakjoler, selv om jeg ikke får gleden av å bruke dem selv. :)



Kjolen er i str. 1-2 år, og ligger for salg i nettbutikken. Trykk på bildet for å komme til kjolen på Epla.

onsdag 18. juli 2012

Majakjole in action

Selveste Maja selv - grunnen til at jeg begynte å sy barnekjoler, og opphavet bak navnet til Majakjolene, i Majakjole. :) Jeg har kommet ut av tellinga på hvor mange Majakjoler hun har nå, men det er en del, og hun bruker dem masse! Maja har nettopp begynt å bruke den største størrelsen nå, str. 4-5 år, og kjolene vokser i takt med henne. Med andre ord vil det antagelig komme større Majakjoler i butikken om et års tid.. :p

søndag 15. juli 2012

Hils på den brune og den svarte!

...Eller Birger og Børre, som de egentlig heter, men jeg husker ikke hvem som er hvem.. Er de ikke supersøte? :)


De tilhører min fine venninne, Ida-Marie, og er dvergdachsvalper som det er omtrent umulig å ta bilder av.




Jeg passer dem gjeeeerne når de blir stuerene! ;)

tirsdag 10. juli 2012

Den første damekjolen i butikken!

Omsider har jeg bestemt meg for å begynne og sy damekjoler til butikken min óg, etter å ha sydd 19(!!) kjoler til meg selv i samme modell. Jeg elsker passformen og snittet i kjolene, og bruker dem omtrent hele tiden.


Jeg elsker dette storblomstrete stoffet, og har vært så heldig å finne såpass at jeg kan lage flere kjoler av det enn den ene til meg selv!


Foreløpig lager jeg bare kjoler i str. Ida (dvs. small), og jeg innser at kundegruppen er ganske snever, med ETT stoffvalg i ÉN størrelse.. :p Håper på å kunne tilby både flere stoffer og størrelser etterhvert!

Trykk på bildene for å komme til kjolen på Epla. :)

søndag 8. juli 2012

Dameskjørt i flere varianter!

Nå finnes det tre forskjellige Sting & Ting-skjørt til dame i butikken min - i samme modell, men med ulike farger og ulike dyr. :)



Variantene som finnes nå, er rødlilla med Bambi, blått med elefant og brunt med ekorn. :)


Det brune har jeg jo blogget om før (klikk her), men etter at jeg hadde solgt ett, ble det noe krøll med overlockmaskinen + masse annet å gjøre, så jeg hverken fikk lagt ut en ny produktoppføring i butikken min med det brune eller sydd ferdig de to andre. Men nå er altså alle tre variantene på plass.



Skjørtene sys på bestilling, som betyr at jeg kan lage de i flere størrelser, og med eventuelle andre tilpasninger om noen måtte ønske det. Håper dere liker dem! :)

torsdag 5. juli 2012

Markedsvesker fra Sting & Ting!

Da jeg skulle stå og selge på marked i fjor lette jeg etter rumpetasker som kunne egne seg til å ha vekslepenger og slikt i, men fant ingen jeg syntes var fine. Da måtte jeg i gang med å sy selv, og kom frem til denne markedsvesken, som jeg ble veldig fornøyd med.


Jeg har fått mange komplimenter for markedsveskene mine på markedene jeg har stått på, og har nå sydd flere av samme type til butikken min, i håp om at andre også kan få glede av dem. :)
Trykk her for å komme til markedsveskene på Epla!


Med knyting i ryggen er den lett å justere og passer på alle. Selv har jeg hatt penger i de store rommene som har glidelås - lapper i det ene rommet og mynter i det andre, og i rommet på utsiden har det blitt plass til mobiltelefonen. Fungerer ypperlig! :)

Om noen ønsker seg en slik rumpetaske i andre stoffer - ta kontakt, så kan jeg ganske sikkert ordne det!

onsdag 4. juli 2012

Markedserfaringer

Takk til alle som har kommet med støttende kommentarer på det forrige innlegget, og er opprørt og indignerte på mine vegne. :) Fryktelig irriterende at slikt skjer, og jeg kan ikke annet enn å bli trist og lei meg over at noen stjeler det jeg bruker lang tid på å lage. Det er liksom et ekstra lavmål i å stjele håndlagde, unike ting - som naive meg trodde at folk ikke gjorde.. Da er jeg i alle fall mer forberedt til neste gang.


Men som sagt hadde jeg tenkt til å komme med noen hyggelige ord om markedet i Halden også! Det som reddet hele helgen var å stå ved siden av fine og hyggelige Mirjam H og Tupperware-Karianne. :) Ellers var det dårlig vær, lite folk, få markedsboder og dårlig underholdning. Det hadde nok blitt en del bedre om det var strålende vær, men jeg tror allikevel den typen marked som Mat- og trebåtfestivalen er, ikke passer meg helt på en prikk. Jeg ønsker meg en reprise av Eplas Julebasar; Fantastiske Eplaselgere med nydelige ting på alle kanter, masse folk og bra salg! Noen som vet om markeder av den sorten som arrangeres om sommeren? Jeg har lyst til å stå mer på marked, men trenger de rette rammene. Kanskje "Eplas sommermarked" hadde vært en fin ting å arrangere? :)

søndag 1. juli 2012

STJÅLET!

Markedsdager i Halden er vel overstått, men før jeg kommer med et hyggelig innlegg om hvordan det var å stå der, vil jeg informere om at disse kjolene ble stjålet:



Jeg er ganske sikker på at jeg vet når de ble stjålet - da tre stykker kom bort til bordet mitt og forvirret meg maks med all verdens forespørsler om pris og pruting og de skulle kjøpe fem kjoler sa de, og rotet rundt på bordet så alt bare lå i en haug etterpå, og bla bla bla. Så sa de plutselig at de skulle komme dgaen etter og handle fem kjoler av meg, og ble borte like fort som de kom. Forbanna drittmennesker.

Disse kjolene er helt unike, etter mitt eget mønster, min merkelapp og det finnes kun én av hver, så om noen skulle komme over disse i en salgsannonse på finn.no eller et annet sted; vær så snill og si fra!