onsdag 29. februar 2012

Tversoversløyfer

I dag ligger det tversoversløyfer på sybordet mitt! Jeg prøver meg frem med en del ulike fasonger og størrelser, som forhåpentlig vil resultere i noe stilig å kle opp reven min i. Kanskje det også blir et bestillingsprodukt i Eplabutikken etterhvert. Jeg har i alle fall nok av flotte ullstoffer å bruke til sløyfer nå, etter stoffsalget jeg var så heldig å komme over! :)


søndag 26. februar 2012

Origami

Torunn skryter sånn av alle komplimentene hun får i den røde origamikjolen jeg sydde til henne da hun skulle være med på God morgen Norge, og en svart tilsvarende jeg sydde til henne senere - så jeg fikk lyst til å sy en til meg selv og!




Kjolen er sydd i et av de fantastiske ullstoffene jeg fant på salg for litt siden. Kjolemodellen er den samme som det har blitt en god del av nå, men origamigreiene er tatt fullstendig på måfå :)

torsdag 23. februar 2012

Revejente

Det lilla Mac-etuiet med ugle er blitt degradert til prøvelapp, og jeg har sydd meg et nytt! Etter å ha prøvd ut etuiet i praksis, har jeg gjort noen endringer som gjør at etuiet fungerer bedre, og jeg har byttet ut ugla med en rev.






Reven er en kopi av den jeg sydde til kjærestens Mac-etui:


Og takk til Casa Nyheimens tips (som kom under innlegget om revekjolen) om at jentereven skulle få sløyfe på hodet! En strålende idé, som ga supersøtt resultat! :)

Det er flere som har spurt om jeg kan sy slike etuier for salg også. Det har jeg tenkt til, men ikke med rev. Jeg jobber med noen forskjellige etuier med ugler, ekorn og bambi på nå, og legger de ut på Epla når jeg er fornøyd med resultatet :)

tirsdag 21. februar 2012

Epla!

Jeg har begynt å jobbe i Epla! :)


Som mange av dere vet, har jeg slitt med ME i to år, før jeg i sommer begynte å bli bedre etter kurs i Lightning Process (les mer om det ved å trykke her). Nå føler jeg meg endelig klar for å jobbe igjen, og er veldig motviert og glad for å bli en av Epladamene! Jeg begynner litt forsiktig, med 50% arbeidspraksis i første omgang, så får vi se hva det blir etterhvert... :)

mandag 20. februar 2012

Kjøttfri mandag - Topp 5

Lenge siden jeg har laget noe nytt til kjøttfri mandag nå, men en del favoritter går igjen og igjen. Dette er de fem beste kjøttfrie middagene jeg har laget:

Bildet som ikke er nummerert, er pannebrød, som er et ypperlig tilbehør til både kjøttfrie og kjøttfulle middager :)

Flere som skal spise kjøttfritt i dag? Hva skal dere spise?

søndag 19. februar 2012

Ullgruve

I går kom jeg over en GULLGRUVE av nydelige, tynne, pene, fantastiske ullstoffer til 40kr meteren. Ett av stoffene har alt blitt til en Idakjole (i samme modell som den lilla med striper, revekjolen, lumberjack-kjolen og den røde jeg hadde på God Morgen Norge) og den neste er rett rundt hjørnet! I tillegg bobler jeg helt over av andre ideer jeg også har lyst til å utføre, og har vært i stofflykkerus hele helgen, med lyst til å gjøre alt på én gang!

Her ser dere et glimt av halsen på kjolen, med tre svarte treknapper på siden:


Nå: tilbake til syingen! :)

fredag 17. februar 2012

Fredagsfavoritter fra Epla

Dagens fredagsfavoritter har ikke fått noe fargetema eller noe - det er de Eplaprpduktene jeg syns er finest, og ønsker meg mest for øyeblikket!



Trykk på bildet for å komme til listen, med link til alle produktene.

torsdag 16. februar 2012

Tralliputsji

Hils på Tralliputsji - min nye, fine MacBook Air! :) Etui fra Sting & Ting har den selvfølgelig også fått, i lilla kordfløyel med ugle:



tirsdag 14. februar 2012

Rutete ullskjørt

Jeg går frem og tilbake til tegnebordet om dagen, og prøver å komme frem til nye skjørtemodeller. Her er et forsøk på en litt strammere modell (enn disse), med folder på magen. Stoffet er i en ullblanding i brunt og hvitt fra Stoff & Stil.



lørdag 11. februar 2012

Filering

Elsker denne teknikken:


Og heldig som jeg er, har jeg funnet masse fine, gamle duker i fileringsteknikk på loppemarkeder :)

fredag 10. februar 2012

Rosa fredagsfavoritter på Epla

I dag har jeg laget en roooosa liste med fredagsfavoritter. Trykk på bildet for å komme til hele listen.

torsdag 9. februar 2012

Fra telefonen

Noen drypp fra den første delen av 2012 gjennom telefonen min - litt andre slags bilder enn hva jeg vanligvis legger ut her :)


Bursdagsmiddag for mamma :) /// Den nye kokeboka fra Hellstrøm og Espelid!

Space invaders i glasset. /// Spruddel og jazzkonsert med Mats Eilertsen på Herr Nilsen.

Greide å lage brun saus uten å jukse med sukkerkulør for første gang! /// Amarula og innekos :)

Bod-rydding til den store gullmedaljen. /// Har fått helt dilla på Manchego-ost (12 mnd. lagring).

Kalde tær foran peisen, etter kjøretur med åpen bakdør for å frakte et bord.. /// Middag i barnebursdagstil :p

Fantastisk ny kamerarem i skinn, med navnet mitt :) /// Nåløyet 2012

Søteste silkeblusen fra Tina Haagensen /// Roser! <3

tirsdag 7. februar 2012

Hjortekjole

Det hender jeg syr Majakjoler og andre ting av stoffer som kunder velger ut og sender meg. Det kan være av gamle stoffer som betyr noe for dem og som de synes er fine, eller det kan være helt nye stoffer, som i denne kjolen.

Da jeg åpnet pakken med dette stoffet, tenkte jeg bare "OI! Det går vel ikke an å sy Majakjole av dette!?". Det kunne aldri falt meg inn å kjøpe noe slikt å sy kjole av, men jeg måtte jo bare bruke det - også ble det kjempekult! Litt gøy å bli presset utenfor komfortsonen sin noen ganger :)



For å finne best mulig utsnitt av motivet, hang jeg opp mønsteret på kjolen med tape på vinduet, og plasserte stoffet over. Da så jeg lettere hvordan motivet burde plasseres, og tegnet rundt mens både stoffet og mønsteret hang på vinduet. Baksiden er ensfarget brun, og matcher forsiden godt.

mandag 6. februar 2012

Kjøttfri mandag - Ravioli

Nå har jeg prøvd å lage vegetarravioli fra scratch, uten heeelt å få det til.. Jeg fant oppskriften på bloggen til Underbaraclara, og må innrømme hennes ble en del lekrere enn mine. Men de funket, og neste gang blir det nok perfekt!

Fyllet lagde jeg av spinat, grovhakkede tomater, fetaost og hvitløk:


Pastaen lagde jeg av 2 1/2 dl hvetemel, 2 1/2 dl durummel, 3 egg, 2 msk olje, 2 msk vann og 1/2 ts salt. Sett deigen i kjøpeskapet i to timer, før du kjevler den til to like deler:


Så kommer jeg til her det begynner å feile.. Jeg så fort at jeg hadde laget alt for mye fyll i forhold til pasta, og brukte derfor maaaasse fyll per bit, og plasserte det alt for tett.


Fyllet rant litt ut på sidene, og gjorde det umulig å lukke igjen omtrent halvparten av raviolibitene. Den andre halvparten ble veldig klønete lappet sammen..

Bitene fikk tørke i ca 15 minutter, før jeg kokte dem mye lenger enn det stod. Ideelt sett skal de visst være såpass små at det holder å koke dem i 3-6 minutter. Ikke mine, nei...



Raviolien ble reddet i land av en god salat:


Det ble spiselig til slutt, og selv om jeg kløna fælt, skal jeg nok prøve meg på ravioli igjen! Jeg vet jo hva jeg gjorde feil, så det går sikkert bra på andre forsøk.. :)

søndag 5. februar 2012

Fantastic Mrs. Fox

Husker dere Mac-etuiet med Fantastic Mr. Fox? Denne kjolen har samme brune kordfløyelstoff, og den samme reven, men i litt mindre utgave.


Hva er vel mer naturlig enn å sy seg kjole som matcher kjærestens Mac-etui? ;)

fredag 3. februar 2012

Ulla Ukulele

Seee hva jeg har fått meg! :D



Og litt som en huskelapp til meg selv, og litt som tips om noen av dere skulle trenge å stemme en ukulele: her er link til stemmevideoen på youtube jeg likte best. Nå gjenstår det bare å lære seg og spille! :p

God helg!

Rydding

De siste ukene har jeg brukt mye tid på å rydde meg gjennom alt som har hopet seg opp gjennom årene. Med leiligheten min hører det til ikke mindre enn tre boder, som alle har vært stappfulle. Jeg har alltid hatt lett for å knytte meg til ting, og har hatt vanskelig for å kvitte meg med det. Når jeg nå går gjennom alt sammen, er det med nye øyne. Jeg har innsett noen ting:

- Selv om noe har vært fint, har det ikke noe å si når jeg ikke har brukt det på fem år (gjelder særlig om klær og sko).
- Det må ikke være noe galt med en ting for at man kan kvitte seg med den - det holder at man ikke bruker den eller ikke har plass.
- Selv om man tenker at man kan komme til å få bruk for noe i fremtiden, er det faktisk ikke grunn god nok til å samle på alt. Om huset blir for stappfullt og rotete, finner man dessuten ikke igjen det man skal ha om man skulle komme til å trenge det..
- Og siste men ikke minst - andre kan få glede av det :)

Til slutt må jeg presisere at jeg selvfølgelig ikke kaster alt jeg ikke skal ha lenger! Jeg har dedikert en hel bod til ting som skal til loppemarked, og håper inderlig et loppemarked i nærheten kan komme å hente når det begynner å bli sesong for det. Gleder meg veldig til å bare kunne peke inn i den STAPPFULLE boden og si "ta alt!" :D

onsdag 1. februar 2012

Hårbånd!

Det viste seg å være gøy å sy hårbånd! Nå ligger de siste dagenes produksjon ute i Sting&Ting-butikken.




Hårbåndene er alle sydd i gamle, tøffe retrostoffer i 100% bomull, har en omkrets på 50-55 cm, og koster 95 kr. Trykk her for å komme til hårbåndene på Epla!


Jeg syr gjerne hårbånd på bestilling. Om noen har andre ønsker om størrelse eller stoffvalg, send meg en melding!