mandag 28. februar 2011

Meat Free Monday - Limabønne-gryte

I dag er det mandag igjen - og mandag betyr kjøttfri middag. Det ble nok en oppskrift fra kokeboka "Gourmet vegetar", som jeg skrev om forrige uke.



Gryta var enkel å lage, men det kreves planlegging. Bønnene må legges i bløt kvelden før, og i tillegg skal de koke en stund. Man må med andre ord begynne tidlig. For å se nøyaktig originaloppskrift, se i "gourmet vegetar" på side 193. Her kommer oppskriften slik jeg gjorde det:

Ingredienser til én porsjon:
50 g tørkede limabønner
Olivenolje
1/4 løk, i småbiter
1 fedd hvitløk, presset
1 gulrot, hakket
1/4 selleristilk, hakket
100 g knuste tomater på boks
1 ss tomatpuré
2 ss hakket frisk dill

Fremgangsmåte:
  1. Dekk limabønnene med kaldt vann, og la dem ligge i bløt over natta. Sil godt av.
  2. Kok opp en stor gryte med vann. Tilsettt bønnene og la det koke på middels varme med lokket halvveis av i ca 50 minutter. Sil av.
  3. Forvarm stekeovnen til 180 grader. Varm oljen på middels varme i en ildfast kasserolle (jeg har ingen passende ildfast kasserolle, så jeg brukte først stekepanne, og så helte det over i en liten ildfast form når det skulle inn i ovnen. Til lokk brukte jeg aluminiumsfolie). Ha oppi løk, hvitløk, gulrot og selleri. Stek i 5 minutter, eller til løken er blank. Tilsett knuste tomater, tomatpuré og vann. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i 3 minutter.
  4. Tilsett limabønnene og dillen, legg på lokk og sett gryten i stekeovnen i 50 minutter.


Limabønnegryta ble god og smakfull, men ganske mild. Ved siden av lagde jeg en salat med slangeagurk, isebergsalat, alfalfa-spirer, litt finhakket vårløk, ristede pinjekjerner og kryddermarinert fetaost. Nok et veldig godt kjøttfritt måltid! :)

Grønne forelskelser

Mine grønne forelskelser på forsiden av Epla i dag :) Det er moro å lage forsider - jeg anbefaler alle å prøve seg på det! (Og så er det jo god reklame for din egen butikk ;)


søndag 27. februar 2011

Når gjestene har gått..

Jeg synes ofte "dagen derpå"-bilder av et feststemt bord, kan være vel så fint som bilder av et festklart og pyntet bord. Det er uten tvil mer liv og historie i disse bildene, i alle fall..









Men nå får jeg vel plassere alt sammen i oppvaskmaskina, før jeg begraver meg i sofaen og ser 3-mila :)

Håper dere får en flott søndag!

lørdag 26. februar 2011

Symaskinene

Det har vært stemning for at jeg skal fortelle litt om symaskinene mine. Men først er det viktig å presisere at jeg ikke har noe formell symaskinkunnskap. Jeg snakker bare av erfaring, prøving, feiling, egne behov og bruksområder.



Jeg har to symaskiner nå, som jeg begge er kjempefornøyd med; Janome Easy Jeans 22 og Janome MyLock 644D. Mine ble kjøpt i en pakkeløsning fra en nettbutikk med litt rotete nettside, men rask levering, bra service og billige symaskiner (scroll til omtrent midt på siden om du vil finne pakketilbudet jeg fikk).

Da jeg forsøkte å finne ut av hvilke symaskiner jeg ønsket meg, hadde det mye å si hva jeg fikk av tips fra flere som kommenterte på noen innlegg jeg skrev om symaskinproblematikk:

Unni Strand skrev:
"Jeg har en Janome Easy Jeans. Før hadde jeg en 30 år gammel Bernina og var superfornøyd. Men så eksploderte pedalen en dag. Vi byttet til en annen pedal. Og så eksploderte den også. Da kjøpte jeg ny. Og den har vært helt fantastisk!
Jeg tror aldri jeg har hatt snurpetrådproblemer med den. Men har hatt den på service et par ganger. De sier at hvis du syr hver dag (noe du sikkert gjør) så trenger maskinen service en gang i året.
Janomemaskinene har forresten et annet system for undertråden. Du har ikke spolehus og alt det rotet der. Skulle ønske vi hadde Janomemaskiner på jobben med alle tenåringene som herjer og syr... "
Linda, med bloggen Hennes drøm skrev:
"Jeg har heldigvis to maskiner, Janome begge to.
En liten hendig en som følger meg trofast hvor en jeg er, og en muskedunder av en tungvekter som står fint hjemme hele tiden Janome 66oo.
Det er denne som har vært på service, litt pleie bare. Ikke noe galt. Så jeg kan uten tvil anbefale Janome, en super maskin som syr og syr uten styr.. :O)"
Heimlaga skrev:
"Har selv Janome-maskin, og kunne ikke vert mer fornøyd ♥"
God som Grønn skrev:
"Når det gjelder ny symaskin må du ikke finne på å kjøpe noe annet enn Janome - overlegen kvalitet. Pass på å kjøpe en som har ekstra løft på foten så man kan sy tykke stoffer."
Så mange lovprisinger av Janome fra damer som syr mye og har erfaring med symaskiner, er det vanskelig å overse. Det ble derfor klart for meg at jeg måtte velge Janome, som virket som en god og stabil symaskin.

Janome EasyJeans 22:
Selv trenger jeg ikke masse fancy funksjoner, og klarer meg lenge med en såpass enkel maskin som Janome EasyJeans. Det viktigste for meg er at den er solid og stabil. Stort sett bruker jeg bare rettsøm og sikksakk, og av føtter bruker jeg bare den vanlige foten og glidelåsfoten.
I tillegg til standardsømmene, har den 20 dekorsømmer og knapphullsfunksjon.

Enkel i bruk, og som Unni nevnte, har den et enkelt og praktisk undertrådsystem, og tuller ikke til tråden, som jeg har opplevd på flere andre symaskiner.

Janome MyLock 644D:
Det er viktig å påpeke at en overlockmaskin aldri kan erstatte en vanlig symaskin, men er et supplement - ren bonus! Men etter å ha kommet i gang med å bruke den, føler jeg plutselig at den er en livsnødvendighet :p

På overlockmaskina kan jeg sy kjempeproffe sømmer som ikke rakner opp. Den klipper stoffet mens den syr, så du får helt perfekte kanter (klippingen kan skrus av). Men den egner seg ikke til mer enn rettsømmer - i alle fall har ikke jeg fått til annet enn rette og svakt buede sømmer. Den kan rase i vei i et forrykende tempo, og det meste jeg tidligere har brukt sikksakksømmer på, og en del til, er denne super på. Jeg bruker den f.eks. til å sy sammen putetrekk, etuier med rette kanter, kanter som skal brettes ned og være pene og ikke rakne, f.eks. på innsiden av poseposer og til å sy permtrekk. Men på f.eks. Majakjoler kan den ikke brukes i det hele tatt. Og det er få ting jeg kan bruke BARE overlocksøm til. Men der jeg kan bruke overlock, er det veldig arbeidsbesparene med denne maskina, og det blir et mye proffere og bedre resultat. Den er også super til å sy i stretch-stoffer - noe jeg til nå har forkastet helt å bruke, fordi jeg bare ikke har fått det til.





Overlockmaskinen er litt mer komplisert å forstå seg på enn vanlige symaskiner, men det følger med en kjempegrei instruksjons-DVD som forklarer hvordan ting skal gjøres, og da er det ingen sak.

I tillegg til den vanlige overlocksømmen, er det en rekke muligheter med tilleggsutstyr på den, men så langt har ikke jeg kommet. Med tilleggsutstyr og justeringer, kan man blant annet sy usynlige faldesømmer, sy inn strikk og snorer, sy rynkesømmer, og sy pene kantsømmer - "rolled hem", hva heter det på norsk? Mye mer også, men det er disse tingene jeg ser mest frem til å prøve meg på.

Håper noen av dere ble litt klokere av dette, for noen mer faglig korrekt og grundig informasjon får dere ikke av meg ;)

fredag 25. februar 2011

Fredagsfavoritter på Epla

Dagens fredagsfavoritter på Epla:


  1. Håndsmidd sølvnål fra ToWa-design
  2. Solbriller fra 60-tallet fra Atomic
  3. Pute i lin med fru Ku fra STRAND
  4. Liten skunk i porselen fra RETRO -igjen
  5. Pinup Couture "Annalise" Swing dress med svaler fra RetroBella
PS, i morgen kommer det et innlegg om symaskinene mine - litt erfaringer og forklaringer på dem.

PS2, Flere Majakjoler i størrelse 2-4 år ligger klar for sying på sybordet nå!

God helg!

torsdag 24. februar 2011

Erfaringer om stoff



Jeg må innrømme at jeg ikke var like bevisst på hva slags stoff jeg brukte i begynnelsen av Epla-karrieren min. Jeg pleide ikke å vaske nye stoffer på forhånd, og så derfor ikke hvordan de oppførte seg i vask, hverken i forhold til krymp, avfarging og krølling. Det er i det hele tatt mange ting en ikke tenker på før en har fått en del erfaring.



Nå er jeg veldig bevisst på stoffvalg og forberedelser. Jeg vasker jeg ALLE stoffene jeg bruker på forhånd. Nye stoffer vasker jeg på 40 eller 60 grader. Brukte gardiner, duker etc. vasker jeg på 60 grader, og sengetøy vasker jeg alltid på 90 grader! Brukte stoffer oppfører seg heldigvis nesten alltid bra, men en del nye stoffer må jeg rett og slett forkastet som kjolestoff etter vask. Noen blir for stive, noen er ikke fargesterke nok og får slitte partier etter bare én vask, og noen krøller alt for mye. Vanlig bomullslerret f.eks. krøller alt for mye til at jeg vil bruke det i Majakjoler. De kan duge til andre ting, men ikke plagg som trenger mye vask. I begynnelsen brukte jeg bomullslerret til flere kjoler, både som fór og kjolestoff. Jeg kan bare håpe folk ikke har irritert seg for mye over krølling på de kjolene...



Mykhet har også en del å si, og spesielt en del gamle dynetrekk er så herlig myke. Det gjør både at de blir veldig behagelige å ha på, og at de omtrent ser nystrøkne ut når det kommer ut av vaskemaskinen/tørketrommelen. Jeg må si at gamle dynetrekk er de stoffene som oppfører seg aller best av alt jeg har brukt. Men ulempen med gamle dynetrekk og andre brukte stoffer, er selvfølgelig at de kan være ganske slitt, ha hull og flekker. Jeg ser NØYE over før jeg klipper i disse stoffene, og må ofte klippe utenom svakheter i stoffet. Det blir derfor en del svinn av det jeg kjøper på loppemarked.. Det er mye jobb med allt disse stoffene, men det er heldigvis absolutt verdt det!

tirsdag 22. februar 2011

Sunn og sukkerfri peanøttsjokolade

I dag har jeg laget en sunn og sukkerfri snickers-lignende sjokolade etter oppskrift fra mjuuugly. KJEMPEGODT!



Før man kan gå i gang med å lage sunn, sukkerfri og raw sjokolade, er det en del rare igredienser man må kjøpe inn. Jeg har kjøpt det meste fra iherb.com (om du bestiller derfra første gang, får både du og jeg $5 i rabatt om du oppgir koden BEK429), men også økosjokolade.no har en del av de samme ingrediensene. Peanøttsmøret jeg har brukt til denne sjokoladen, har jeg kjøpt på Mega. Den er fra Green Choice og heter "økologisk peanut butter crunchy". Om du ikke velger akkurat denne, pass i alle fall på at du kjøper SKIKKELIG peanøttsmør, og ikke disse tullegreiene med lav prosent ordentlige peanøtter og masse annet ekkelt i.

Jeg har tillatt meg å kopiere inn oppskriften til mjuuugly, med bittelitt omskriving fra meg:

Sjokoladen:
100 g rått kakaosmør
2 ss extra virgin kokosolje
5 ss rått kakaopulver
2 ss rått carobpulver
2 ss rått yaconpulver
1 ts vaniljepulver
En klype himalayasalt

Smelt kakaofett og kokosolje, bland inn resten av ingrediensene og rør ut alle klumper.

Karamellfyllet:
Jeg likte godt karamellfyllet, men neste gang tror jeg kanskje at jeg sløyfer dette, og heller dobler peanøttfyllet - eller i alle fall endrer litt på forholdet.

5 ss yaconsirup
2 ss extra virgin kokosolje
10 dråper Stevia English Toffee

Bland ingredinsene godt sammen og varm blandingen til kokosoljen har smeltet. Kokosoljen blir flytende ved rundt 23 grader.

Peanøttfyllet:
2 store spiseskjeer peanøttsmør (50g)
2 ss extra virgin kokosolje
3 ts mandelmel (eller du kan kverne mandler i et mandelkvern)

Bland ingrediensene godt sammen, og varm blandingen forsiktig til kokosoljen har smeltet.

Sammensetningen:
  • Etter du har gjort klar de tre blandigene, fyller du sjokoladeformer med 1/3 sjokolade (pass på at det er like mye sjokolade i hver form.
  • Rull formene rundt slik at sjokoladen når opp til kantene. Sjokoladen vil ganske raskt begynne å stivne og danne et tykt lagt rundt kantene, dette er målet! (Dette kan med fordel gjøres ute, nå i kulda - men vær rask, sjokolade stivner fort)
  • Når du nå har en fin sjokoladeform, fyller du på med karamell.
  • Frys ned litt.
  • Fyll på en liten teskje med peanøttfyll. Pass på at du ikke fyller formen helt. Det må være plass til sjokolade over.
  • Frys ned litt til.
  • Hell sjokoladen over og sett brettet i kjøleskap eller fryser.
Og voila, så har du aldeles nydelige og sunne peanøttsjokolader!

mandag 21. februar 2011

Meat Free Monday - Krydret kikertstuing

Jammen ble det kikerter i dag og! Men nok en ny kikertoppskrift. Denne gangen fra boken "Gourmet vegetar" - en kjempebra vegetarkokebok jeg nettopp har kjøpt. Neida, jeg har ikke brutt kjøpestoppen, men jeg fikk gavekort på bokhandel til jul :) Billig var den også; 99kr! Anbefales til alle som vil prøve vegetarmat (og det bør alle ville! ;).



Retten inneholder gresskar, kikerter, brekkbønner, squash, løk, hvitløk, tomater, oregano, spiskummen, allehånde og chillipulver. Masse godt med andre ord! Jeg lagde i tillegg ris ved siden av, og tok meg et lite glass økologisk rødvin :)



Neste uke tror jeg at jeg prøver meg på en fristende limabønnegryte fra samme oppskriftsbok. Jeg har aldri smakt limabønner, men kjøpte det inn i dag. I dag har jeg også kjøpt linser for første gang!

søndag 20. februar 2011

Tante Julies Opskrifter, Kristiania 1922



Det ble ikke så mange funn å melde om etter dagens tur tilbake til det samme loppemarkedet som jeg var på i går. De hadde ikke fått inn så mye nytt så det ut til. Men én liten bok skal jeg nevne. "Tante Julies Opskrifter" fra 1922. En herlig og gammeldags kokebok, med særdeles gammelmodig språk - som var gammelmodig selv i 1922.

Tante Julies forord:
I mit lange Liv paa mange Reiser, og ved Studiet af udenlandske Kogebøger, har jeg samlet endel Opskrifter, som har interessert mid forat skaffe Variation i den daglige Kost. Nu er det den vanskelighed herhjemme, at alt skal affeies i en Fart, med mindst Arbeide, mindst Tid og mest mulig Brændsel. Ikke saa i Frankrig og Italien, hvor man laver den bedste Mad. Der koger man med et Minimum af Brændsel, med megen Omsorg og i lang Tid. Man er ikke ræd for lidt Arbeide med Maden, og derfor lykkes den ogsaa saa vel. Dersom man for Eks. vilde sætte paa sine Supper om Morgenen og lade dem smaakoge udover Dagen, vilde man spare baade paa Kjød og Brændsel. Mange af mine yngre Slægtninge har bedt mig at offentliggjøre mine Opskrifter, og nu faar vi da se, om andre ogsaa vil synes om dem. Mit ønske er at kunne hjælpe dem, som ikke har Erfaring, men gjerne til hvae Variation.
Jeg har anmodet Forlaget om at faa beholde min egen Rettskrivning, som passer bedst baade med min Alder og med min Skrivemaade.

Tante Julie



Kokeboka er muligens LITT utdatert, men en artig kuriositet å ha i kokeboksamlinga :)

lørdag 19. februar 2011

Tyvstart

I dag har jeg vært på sesongens første loppemarked! :D Det går kanskje ikke an å si at sesongen er i gang helt ennå, men en fin tyvstart ble det i alle fall. De hadde ikke tekstiler der, men allikevel fant jeg en del fint...

En stilig Junghans-klokke..



Osteklokke i pressglass, som jeg har vært på jakt etter! Og sukkerkopp og fløtemugge i kjempestilig grønt pressglass..



Et godt utvalg kjøkkenredskaper..



Sukkerkrukke..



Tidenes tøffeste spaghetti-boks..



Noen bøker - en reisebok fra 1948 (øverst på bildet), en kunstbok, en liten bok med norrøne dikt og en bok om norske hager fra 1884-1984.



En bunke "Alle kvinners blad" fra 1941-1948.



Jeg er veldig fornøyd med fangsten, og skal tilbake til loppemarkedet i morgen! :)

fredag 18. februar 2011

iPhone-etuier!

ENDELIG har jeg laget flere iPhone-etuier! Nå har det vært tomt i butikken min en stund, og i lang tid før det ble tomt, var det ganske skralt med etuier. Og både jeg selv og andre mast litt om nye en stund nå.



Men jeg har gjort en liten forandring. I stedet for avrundede hjørner, som jeg har laget før, har jeg latt de være rette. Jeg trengte å forandre litt for å orke å gå igang med etuiene igjen, og på denne måten kan jeg sy mesteparten av dem på overlockmaskina. Og den er så fin!! Det tok lang tid før jeg kom i gang med den, etter at flere sa at det var så forferdelig vanskelig og komplisert. Men det er det jo ikke. Det er bare fint og flott! Hvis noen er interessert i det, lager jeg gjerne et eget innlegg om den. (Jeg vet i alle fall at jeg ville vært interessert i et slikt innlegg da jeg gikk og skulle finne ut hva jeg ville ha av symaskiner.)



Men nå lurer jeg på; hva syns dere om avrundede hjørner vs. rette hjørner? For min del syns jeg kanskje runde hjørner er et ørlite hakk penere, men at det er relativt likgyldig. Noen innspill om saken? Fint om dere avgir stemme i meningsmålingen på høyresiden! Forresten er vel de nyeste iPhonene ikke så avrundet i hjørnene som den gamle heller?

torsdag 17. februar 2011

Trådsnellestativ

Jeg falt helt for denne løsningen på trådsnelleplassering. Stativet tar lite plass på hobbyrommet, og har god plass til massevis av både trådsneller og spoler. Og tenk så fint det blir når man fyller det opp, fargesortert med masse tråd!



Han som lager disse har Etsy-butikken Wudls. Irriterende nok holder han til i USA, og sender ikke til Norge. Noen som vet om det er noe tilsvarende å få tak i her hjemme i Norge?

tirsdag 15. februar 2011

Det er vel dette man kan kalle... rustikt?

Jeg har fått meg et utgammelt kjøkkenbord! :D Jeg syns det er knallfint, men lurer på om det kanskje rett og slett er for slitt og shabby til å være kjøkkenbord? Hva syns dere? Det passer i alle fall fint til den eldgamle slagbenken og stolen jeg har på kjøkkenet. Duken er fra loppemarked, og blomsterpotta er etter mormor.



Det skal forresten sies at jeg aldri spiser på kjøkkenbordet. Til spising bruker jeg spisebordet i stua. Kjøkkenbordet er der mest til pynt. Og til katten..

PS, forslag om at jeg skal male det avvises blankt!

mandag 14. februar 2011

Meat Free Monday - Chickpea curry

For å finne dagens kjøttfrie middagsoppskrift, googlet jeg etter ordene "vegetar curry kikerter" for å finne en ny curry-oppskrift med kikerter. Jeg har laget flere gode curryer før, men det er jo fint å prøve noe nytt! Oppskriften jeg fant, er fra bloggen norwayveggie.



En god og enkel curry, bestående av kikerter, løk, hvitløk, tomater, ingefær, cayennepepper, spisskummen, gurkemeie, grønnsaksbuljong og tomatpuré. For å se den nøyaktige oppskriften, trykk her. Jeg serverte den med ris ved siden av.

Vintage pels

I dag har jeg innviet den nye vintage pelshatten min. Varm og stilig! :) Jeg ville ikke støttet pelsindustrien ved å kjøpe ny pels, men vintage syns jeg er helt greit..



Kjøpt hos kaleidoscopevision på Etsy.

lørdag 12. februar 2011

Veiledning på sirkelskjørt



Sirkelskjørt er temmelig enkelt å sy. Det tar litt tid, spesielt med kantbåndet, men er enkelt og greit. Her har jeg skrevet en veiledning til dere som vil prøve dere på et selv!

1. Klipp en runding i et stoff (litt tunge jerseystoff i bomull eller viskose er fine å bruke). Større runding gir lengre skjørt.



Tips til en fin sirkel: legg en rund duk over som du klipper etter. Har du ingen duk i riktig størrelse, kan du bruke en anretning med en hyssing, en nål og en tusj, et kritt eller en veldig myk blyant. Knyt krittet i den ene enden og nåla i den andre. Plasser nåla i midten og tegn en sirkel (obs, strek opp på vranga!). Dette gjorde jeg, med snorlengde på 54 cm.

2. Sy skråbånd rundt hele ytterste kanten.

2a. Jeg syr alltid på skråbånd i to omganger. Legg først skråbåndet inntil vrangsiden og sy en søm rundt hele, litt til høyre for bretten i skråbåndet:



2b. Brett skråbåndet rundt kanten og sy det fast med en pen søm på rettsiden. Husk å klippe av båndet så det kan overlappe og brettes inn i skjøten.



Og til slutt bør kanten se omtrent sånn ut:



3. Klipp hull i midten til livet. La åpningen være større enn livet ditt (ca 20-40 cm større). Så enkelt gjør jeg hullklippingen:



4. Klipp en rektangulær bit vliselin til livet. Lengden må være en del lengre enn livvidden din. Ideelt sett et par cm lenger enn åpningen i skjørtet. Bredden avhenger av strikken du bruker (ca 3 cm bredere enn det dobbelte av strikken).



Klipp en lik bit av stoffet, og stryk på. Dette stiver opp livet.



5. Sy kortendene av livstykket sammen på vranga.



6. Brett livstykket dobbelt - vrang mot vrang, og fest det med nåler til skjørtet - rett mot rett. Hvis åpningen i skjørtet og livet ikke har helt samme størrelse, rynker du livet for å få det til å passe. Bruk godt med nåler! Obs, pass på at skjøten på skråbåndet nederst og skjøten i livstykket kommer på samme sted.



7. Sy fast livet på vranga. La det være igjen en liten åpning til å tre gjennom strikken.



8. Bruk en bred strikk som du trer gjennom livet i skjørtet. Obs, pass på at strikken ikke vrir seg! Sy sammen endene på strikken, og sy deretter sammen åpningen du tredde strikken gjennom.



Voila, du har et flott sirkelskjørt!




Håper veiledningen var grei og forståelig. Og om noen har spørsmål, er det bare å komme med dem. Og si fra hvis dere lager noen fine sirkelskjørt som jeg kan få se, da! :p

fredag 11. februar 2011

Sniktitt

I dag har jeg sydd meg et sirkelskjørt, og tatt en haug med bilder underveis! Det er en del bilder å gå gjennom og velge ut og skrive forklaring til, så veiledningen kommer ikke før i morgen. I dag kommer bare en liten sniktitt..



Skal også prøve å få tatt noen bilder av at jeg snurrer i det (skulle hatt meg en personlig fotograf, altså - helfigurbilder er vanskelig å få til alene). Sirkelskjørt har så fin snurr! :)

torsdag 10. februar 2011

Gjenbruk av håndlaget

Det er morsomt å finne ting som f.eks. fine håndbroderte brikker, lappetepper, duker og lignende, og lage nye ting av det. I alle fall hvis det er delvis hullete eller flekkete. Ellers har jeg ikke hjerte til å klippe det i stykker... :p



Dette er biter av et håndapplikert lappeteppe, som jeg likte kjempegodt. Selve teppet var slitt og dårlig, men flere av lappene var i god behold, og kjempefint laget i fine, friske stoffer. Og tenk så mye jobb som allerede har ligget bak de fine lappene før jeg fikk tak i dem - det er en faktor som gjør det ekstra morsomt å gjenbruke håndlaget.



Jeg sliter litt med å ta gode bilder av poseposene. De er så mye finere på ordentlig! Det er dessuten veldig morsomt å sette sammen motivene :)

PS, Sirkelskjørtoppskrift kommer snart! Må bare lage et til, og ta bilder underveis.

PS2, smykket jeg skrev om i går var grått, så det var ikke en veldig spennende fargeskala dere gipp glipp av ved at jeg la ut bilde i svarthvitt :p