søndag 31. oktober 2010

Lopper

Et nitrist loppeinnlegg i dag, desverre. Jeg var på det samme loppemarkedet fra åpning både i går og i dag, men fant nesten ikkeno. Hvis det ikke er noe å finne, forsoner jeg meg vanligvis fort med det. Men i dag er jeg litt ergelig. Jeg stod i kø i nesten en halvtime før det åpnet, var FØRST inne i stoffavdelingen, men fant ikkeno. Et halv minutt etter, kommer det en dame med flere fantastiske nydelige stoffer i den stilen jeg er ute etter. SURT! Jeg har nok litt for dårlig radar, til tross for all øvelsen jeg har fått :(

Det er ÉN sjanse igjen før loppesesongen er over, så jeg krysser fingre og tær og alt jeg har for at jeg skal finne masse fint der. Jeg trenger jo å hamstre en del stoff nå før vinteren. Nå blir det ikkeno nytt før loppemarkedsesongstart til våren, og opphevelse av kjøpestopp på nye stoffer i april. Men jeg vil jo helst sy av gjenbrukte stoffer når jeg ikke har kjøpestopp også. Så VÆR SÅ SNILL og send meg en god loppemarked-funn-fe til det siste loppemarkedet... :)

Noen andre som har loppefunn å skryte av?

Helgens sysler

Å sy inn hjørner er noe av det kjedeligste med å sy punger og toalettmapper og slike ting.. Men det må gjøres. Og fordi jeg har sydd inn fire nye hjørner, er det kommet to lommebøker til ute på Epla. Eller skal jeg kalle det punger? Det er kanskje riktigere?





For øvrig kan jeg melde om laber loppefangst i går.. Men jeg gjør et nytt forsøk i dag!

Fortsatt god helg, folkens! :)

fredag 29. oktober 2010

Nyhet - lommebøker!

Nå er det endelig en spennende nyhet i Sting&Ting-butikken min! :) Knalltøffe lommebøker i gjenbrukte stoffer!



Hovedgrunnen til at jeg ville sy noen lommebøker, var at jeg har så mange kjempefine SMÅ stoffbiter. Nydelige stoffbiter som ikke kan bli til noen større ting. Så da fant jeg ut at de kunne bli lommebøker. Og etter kjapt søk på epla, fant jeg ut at det ikke er noen lommebøker der med akkurat denne fasongen heller, og det er jo fint. Jeg liker ikke å sy like ting som andre :p



Det blir nok ikke så mange lommebøker fra meg, for jeg har begrenset med glidelåser i riktig lengde. Det blir i alle fall ikke flere i akkurat disse stoffene jeg har brukt her, og jeg kommer ikke til å sy noen på bestilling - så pass på ;)



Fem lommebøker er på plass i butikken min, og det ble selvfølgelig en til meg selv og ;) Alle lommebøkene er gjenbruk, sydd av gamle putetrekk.



onsdag 27. oktober 2010

Nytt til meg selv

Jeg er inne i en skikkelig god sy-periode nå, og har fått gjort en hel del! Og da blir det litt nytt til meg selv og.. :) Jeg har lenge forsøkt å finne den perfekte sminkepungen til hylla på badet. En ganske liten hylle over vasken, der det bør stå en pung som står godt av seg selv og har relativt stive vegger. Og selvfølgelig i perfekt størrelse til både sminken min og til hylleplassen. I går sydde jeg den perfekte pungen, og jeg er så fornøyd!



Sydd av et gammelt blått dynetrekk jeg har byttet til meg fra pappa. Han var like fornøyd med et nyere og litt kjedelig dynetrekk han fikk i stedet, og jeg ble veldig veldig fornøyd med å kunne sy av dette :)



På innsiden er det et litt mer nøytralt dynetrekk, og ett stort rom til all sminken min. Og en søt lyseblå glidelås. Perfekt!



Og så meg da - som titter fornøyd inn i speilet - hei hei!



Ullgenseren jeg har på meg er forresten fra mammas barndom. Finfin :)

I dag har jeg satt meg opp til vaskedag i borettslagets fine vaskekjeller, så nå skal jeg få unna den store haugen med helgens loppestoffer!

tirsdag 26. oktober 2010

Høstfarger

I dag er det flere høstfarger på sybordet. Jeg har også begynt å tenke på julegaver og juleting til eplabutikken min, men jeg er ikke helt inne i julehumøret riktig ennå.. Så foreløpig er det høst som gjelder!



Glassbrikkene er til meg selv, kjolen ligger ute på Epla og kurven kommer ut på Epla i løpet av dagen.

mandag 25. oktober 2010

Meat Free Monday - Pizza og salat

I dag har jeg laget veggispizza til middag, med en deilig salat ved siden av. Det ble helt OK, men denne gangen savnet jeg virkelig kjøtt. For meg mer det beste med pizza de herlige bitene av skinke, pepperoni, kjøttdeig, biff, bacon etc. Det er så mye ikke-kjøtt-ting jeg ikke liker på pizza, så med bare ost og tomat ble den litt kjedelig.

Men hjemmelaget pizza er egentlig veldig godt og veldig enkelt, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke lager det oftere..

Bland sammen noen desiliter spelt-mel, litt salt, litt olje, en halv pakke tørrgjær og en skvett lunket vann. Kna deigen godt sammen, og la den stå og heve litt.



Kjevle ut og hev den litt til.



Bland sammen noe deilig fyll av tomat og krydder.



Legg på ost og annen topping, og stek i ca 15-20 minutter på 230 grader.



Voila - deilig pizza!





Ved siden av hadde jeg salat av slangeagurk, alfalfa-spirer, ristede pinjekjerner, marinert fetaost og isebergsalat. Nam!



I morgen skal jeg spise restene, men med bacon og pepperoni på ;)

søndag 24. oktober 2010

Fangst!



Oi oi oi! Jeg som nesten hadde gitt opp håpet på at jeg også skulle komme hjem fra loppemarked med en bunke stilige og fargerike dynetrekk fra 70-tallet - som jeg ser rundt på blogger og i eplabutikker at så mange andre gjør. Men denne helgen ble det knallfangst fra begge loppemarkedene jeg var på!





Nå skal jeg straks kvinne meg opp til å gå ut og bytte dekk på bilen min. Og kanskje tar jeg meg en liten ekstratur til loppemarkedet på Trasop etterpå. Det kan jo ha kommet inn enda mer siden i går? :) *Håpe, håpe*



Den store stoff-fangst-drømmen er å finne barnedynetrekk fra 70-tallet (som hun her har vært heldig med). Tenk så fint det ville blitt med Majakjole av gammelt snøhvit-stoff, med barbafamilien eller noe annet søtt.

Og til slutt vil jeg si tusen tusen takk for alle de koselige kommentarene jeg har fått i det siste! Jeg setter så ubeskrivelig stor pris på det! Og så vil jeg ønske alle nye følgere hjertlig velkommen! Håper dere fortsetter å sette pris på bloggen min, og fortsetter å komme med de koselige kommentarene deres :)

Ha en strålende søndag!

lørdag 23. oktober 2010

Kardemomme by og annet fint

De siste dagene har jeg endelig fått lagt ut litt nytt i Epla-butikken! :) Mange søte visittkortholdere, Majakjoler og noen iPhone-etuier. Og tre nye kjoler i Kardemomme by-stoffet! To i str. 1-2 år, og en i str. 2-4 år.



Jeg elsker Kardemomme by-stoffet, og alt det koselige Kardemomme by representerer. Dessuten liker jeg å bruke store motiver på små kjoler. Jeg passer alltid på å finne et ekstra fint utsnitt til forsiden, og vil også at det skal være et pent utsnitt på baksiden, og av noe annet enn på forsiden. Ulempen er selvfølgelig at jeg får utnyttet stoffet dårlig, og det blir store rester.. Heldigvis har jeg vært så heldig å finne flere Kardemomme by-dynetrekk på loppemarked, så enn så lenge har jeg nok av det.



Jeg har også sydd en herlig rosa retrokjole av dynetrekket jeg skrev om etter forrige loppehelg, en knalltøff gulrutet kjole med lomme, en jungelkjole og en lys med supersøte strektegning-hester.





Med nye produkter, kommer ny fargesortering også. Fargesortering er i grunnen en glede og en forbannelse. Det blir jo så fint når det blir bra, men bare tull når det selges produkter :p

Snart skal jeg på loppemarked! Fortsatt god helg, og tvi tvi på loppemarked dere som også skal dit!

fredag 22. oktober 2010

Tvangskosing

Han finner seg i det, men ser litt sur ut.. ;)











God helg, alle sammen!! :)

torsdag 21. oktober 2010

Tommel opp for innpakning!

Dette er hva jeg kaller virkelig miljøvennlig innpakning! God idé fra vintagebutikken Honky Tonk DreamingEpla! Inni pakken lå det også noe fint; en knalltøff snekkerbukse med høyt liv, som jeg gleder meg til å ta i bruk.



onsdag 20. oktober 2010

Settekasse

I dag vil jeg vise frem den fine og relativt nyoppussede settekassa mi. Det var en helt vanlig og kjedelig settekasse i ubehandlet furu fra loppemarked.





Jeg vasket den, tok den fra hverandre, malte to strøk hvitmaling på rammen og veggene og tapetserte bakplata med en tøff gammel tapetbit med blomster i hvitt, grønt, gult og oransje. Knallfornøyd med resultatet!





Nå får den henge på hobbyromveggen og være utstillingsmonter for de gamle tretråsnellene mine.

mandag 18. oktober 2010

Meat Free Monday - Vårruller



I dag ble det vegetar-vårruller til den kjøttfrie mandagsmiddagen - og det ble kjempebra! Jeg har prøvd meg på vårruller en gang før, som ble en total fadese, men endelig turte jeg å prøve meg på det igjen. Og jeg har funnet ut at det egentlig ikke har så mye å si hva man putter inni vårrullene, så lenge man har litt revet ingefær sammen med resten av fyllet, og søt chillisaus ved siden.



Det jeg brukte i vårrullene mine var 1 revet gulrot, litt finhakket hodekål, squash i små biter, 1/2 finhakket gul løk, alfalfaspirer, maiskorn, et hvitløksfedd og en skvett soyasaus. Det holdt til 11 vårruller - nok til å bli stappmett i tillegg til å fryse ned over halvparten.



Alt dette freste jeg i noen minutter i en jerngryte, lot det avkjøle seg litt, og pakket det inn i "Tyj spring roll pastry" som det stod på pakka. Jeg frityrstekte ikke vårrullene, men stekte de i panne med litt ekstra olje.



Som tilbehør hadde jeg hjertesalat med slangeagurk, alfalfa-spirer og ristede pinjekjerner, og en liten skål søt chillisaus.



Forslag til hva jeg skal gjøre neste mandag? Lurer på hvor lenge jeg kan fortsette å sprenge grenser (mine egne grenser, åpenbart - jeg innser at det ikke er grensesprengene i større målestokk) med denne matkreativiteten jeg har begynt å vise på mandager... :p

Noen andre som har kjøttfri mandags-rapporter? Jeg vil gjerne høre om flere har slengt seg på dette, og i så fall hva dere finner på!

søndag 17. oktober 2010

Jippiii!

Gåturen til Oppsal-loppemarkedet bar frukt!



Jeg har MANGE deler i dette serviset - Stavangerflink sitt design "August", av Turi design, og jeg er så glad i det. Det er dette jeg bruker til hverdags, og etter å ha arvet noe, funnet en del på loppemarked og fått noe, har jeg mange deler av frokosttallerker, middagstallerker, dessertskåler, suppeskåler, kaffekopper, serveringsfat, boller, kakefat, tekanne, eggeglass og en del småskåler med og uten lokk. Men akkurat disse to har jeg ikke. Særlig den avlange, til smør, har jeg vært veldig på jakt etter, men uten hell - før nå! Jeg betalte 200kr for begge to, så en spesielt billig affære var det ikke. Men jeg måtte jo ha dem, og nå er jeg kjempefornøyd! :)

Fine loppestoffer

En liten sniktitt av hva som henger på tørkestativet mitt nå...





Det ble noen knallfine 70-talls-stoffer jeg ble kjempeglad for å finne. Endelig! :D Jeg ser alt for meg en "Majakjole, rosa retro" i det storblomstrete stoffet. Og kurver i det gule og hvite med ruter, kanskje? Gleder meg til å gå løs på dem.

Det ble også noen andre stoffer - men de jeg har vist her var gullkornene. Også kjøpte jeg to tapetruller som skal brukes til innpakning, og noen kakebokser jeg skal bruke til å gi bort hjemmebakte småkaker og konfekt i til jul.

I dag blir det en svipptur til et loppemarked i gangavstand. Og i kveld skal jeg ut og spise og i operaen og se Figaros Bryllup! Gleder meg!! :)

lørdag 16. oktober 2010

Origami

Jeg har kjøpt meg en origamiugle fra Allis, som driver Eventyrland-butikken på Epla! Jeg var lenge usikker på hvordan det egentlig ville se ut med brettet papir rundt halsen, men det viste seg å være knalltøft :P Jeg valgte en ugle som var brettet av en bokside, som jeg syns blir en veldig tøff effekt. Det eneste som irriterer meg litt med den, er at det står ".. bruker dop .. haver i slagsmål .. fyrer opptøyer .. " veldig sentralt på midten av ugla. Haha, det er jo ikke slike ting jeg vil assosieres med. Men det er vel ingen som legger merke til det.. :p



Ugla passer dessuten veldig godt til klærne jeg bruker, som stort sett går i svart og grått.

Og så må jeg bare beklage at jeg igjen har falt for fristelsen for å ty til webcambilde i stedet for å ta et skikkelig bilde. Jeg kunne tenke meg et webcam som var såpass bra at det var et reelt alternativ til det ordentlige kameraet. Menmen. Sånn får det bli, fra tid til annen. Trykk her for å se litt bedre bilde av ugla i butikken til allis.

Jeg holder dessuten på med et origamiinspirert syprosjekt nå, som skal bli skjørt til meg selv. Inspirasjonen fikk jeg fra et TV-program for litt siden, men akkurat hvordan det ender opp, er jeg litt usikker på.

PS. I dag er det MASSE loppemarkeder! Jeg håper på å skyte gullfuglen (gullstoffet?) denne helgen. Lykke til med fangsten til dere som skal innom et loppis. Og god helt til dere alle! :)

fredag 15. oktober 2010

Økologiske stoffer!

I dag har det åpnet en ny norsk nettbutikk med økologiske stoffer! Kjempebra og fine stoffer. Adressen dit er http://www.linogpapir.no. Der finner du også resirkulert papir og gamle stoffer som kan redesignes. Hun har også en blogg - http://linpapir.blogspot.com/ der det er også er utlodding!



Jeg har vært så heldig å få litt av stoffene fra Elisa Kolle, som driver nettbutikken, til å sy noen eksempelprodukter. Det ble to knallfine Majakjoler i friske farger. Jeg har som vanlig vasket alle stoffene før jeg sydde av dem, og kan meddele at de oppførte seg veldig fint i vask - krympet ikke og mistet ikke noe farge.



Det blomstrete økologiske stoffet finner du hos Lin & Papir ved å trykke på denne linken. Og det rosa lommestoffet finner du på denne linken.
Kjolen finner du i epla-butikken min, ved å trykke på denne linken.





Scooterstoffet finner du hos Lin & Papir ved å trykke på denne linken.
Kjolen finner du i epla-butikken min, ved å trykke på denne linken.



Og hvorfor er det så viktig å velge økologisk - og å bruke bomull som allerede eksisterer (redesign)?

Her har jeg sakset litt fra Oikos - Økologisk Norge:
".. konvensjonell bomull utgjør halvparten av all tekstilfiber som brukes i verden. Men produksjonen er svært miljøbelastende. Den dekker ca 5 % av verdens åkerareal, men så mye som 25% av alle sprøytemidler mot insektangrep og ca. 11% av alle sprøytemidler mot plantesykdommer globalt brukes i bomullsproduksjonen.

Ved å dyrke bomull med økologiske metoder reduserer man giftbruken med 100% i selve bomullsdyrkingen og 93% gjennom hele livsløpet."
Det er altså ikke noen tvil om at man bør velge økologisk bomull og redesign fremfor nye stoffer!



For Epla-selgere er det 10% åpningsrabatt ut oktober, så pass på å sikre dere noen flotte økologiske stoffer! Bruk rabattkode epla10, samt skriv inn navn på butikken din i kommentarfeltet i kassa når du handler.