onsdag 30. juni 2010

Takk for tips!

Så raske og flinke dere er til å gi tips! :D Tusen takk!

En hel del prøver er nå bestilt fra tikei.se. Jeg vil også prøve å finne en butikk som selger Everyday minerals eller bestille vareprøver derfra, så jeg får prøvd de og.

SÅ glad og ivrig ble jeg over at det ser ut til å finnes gode økologiske foundationer der ute, at jeg gikk gjennom det jeg har av overflødige reservefoundationer - og ALT dette har jeg nå kastet:



Jeg har vanskelig for å kaste nesten ubrukte ting, selv om det har feil farge eller ikke er godt å bruke. Men ærlig talt.. bort med det!

Nå skal det soves :) Godnatt!

Enda en økologisk etterlysning

Takk for masse tips om økologisk ansiktskrem i det forrige innlegget! Det er jo en jungel av alt mulig rart der ute, så jeg liker mye bedre å få tips fra andre som har erfaring med det jeg er ute etter :)

Og i dag vil jeg mase litt mer om økologiske tips. Denne gangen er det foundation jeg lurer på.
Noen som vet om en som er like god som i.d. bare minerals?



Mascaraen jeg bruker (L´Orèal double extension beauty tubes) trooor jeg at jeg har nok av til at den holder ut kjøpestoppåret mitt ;) Jeg er ikke klar for å gi opp den. Den er helt fantastisk, og overlegen alt annet jeg har prøvd. Den smitter overhode ikke av hvis du gnir deg i øynene eller finner på noe annet sprell, fordi den legger seg på vippene på en helt annen måte. Fjerning: press en lunken bomullspads over hvert øye i ca 30 sekunder, og dra av hele greia. Ikkeno mascaraguggrester i øyekroken eller noe. Helt herlig.

Det ble visst en liten avsporing fra poenget. Økologisk mineralfoundation? Hjelp!

tirsdag 29. juni 2010

Hjelp!

Jeg trenger sårt hjelp til å finne meg en ansiktskrem! Kriteriene er at den skal være:
  • Helt enkel! (dvs, ikke antirynke, ikke oppstrammende, ikke for fet hud, etc.)
  • Uten lukt! (ikke bare parfymefri, men også uten lukt av eteriske oljer, rose, mandel, etc.)
  • Lett
  • Økologisk
Det er ikke så lett som man skulle tro. Før jeg, sammen med løftet om å ikke kjøpe noe nytt, forpliktet meg til til å kun kjøpe økologisk kosmetikk, byttet jeg på å bruke Simple Hydrating Light Moisturiser og La roche posay Toleriane Soothing Protective Skincare. Begge er gode kremer, og perfekte for min hud. Så nå trenger jeg bare en økologisk som er i samme gate som de to. Hjeeelp!

mandag 28. juni 2010

La humla suse

Små toalettmapper / store sminkepunger - det er det som ligger på sybordet mitt i dag. Jeg har kommet frem til en modell jeg er veldig fornøyd med. Den ligger midt mellom sminkepunger og toalettmapper i størrelse, som er en størrelse jeg har savnet.



Eksprementeringen er ikke ferdig riktig ennå, så på de jeg har laget til nå, har jeg prøvd meg litt frem med ulikt fór, glidelås og lommer - men det ser ut til at jeg snart har en ferdig modell jeg kan si meg helt fornøyd med :)

Det dere ser på bildet, skal bli en toalettmappe med humler på utsiden, blomstrete gult fór og knallgul glidelås.

torsdag 24. juni 2010

Uten melk

Jeg har bestemt meg for å kutte ut melk en periode nå, for å se om det kan ha noen helsemessige fordeler. Om jeg ikke merker noen bedring på hodepinen eller den generelle formen, kommer jeg til å begynne å bruke melk igjen, og prøve å kutte ut andre ting i kosten i stedet.

Min førse tanke ang. å kutte ut melk, var "pyttsann, det går jo bra - jeg drikker jo aldri melk". Men det er jo melk i SÅ MYE!

Ting jeg elsker, og spiser en del av, som det er melk i:
  • Fløteis
  • Rømme
  • Brunost
  • Babybel
  • Potetstappe
  • Sjokolade (mørk sjokolade er heldigvis melkefritt! Og mokkabønner er jo nam :)
  • Smør (bruker det bare til steking, men hva nå? Olje er jo kjipt)
  • Brød ville for bare noen måneder vært en nødvendighet som inneholder melk, men nå har jeg helt sluttet å bake brød, og gått over til å bake knekkebrød.
Det kan godt hende det er mer som også skulle vært på den lista. Den sorgen får jeg i så fall ta når den dukker opp. Men huff, hvordan skal livet bli uten disse tingene? Det går vel, på et vis :p



Dagens dessert: Hennig Olsen Gelato Italiano Mangosorbet - ingen dum erstatning for fløteis! Nam!

onsdag 23. juni 2010

Jeg vil bli flinkere til å bruke farger...







...og dette er vel sannelig ingen dårlig start? :)

Vintage kjole, kjøpt på Etsy. Mye knæsj rosa og store blomster. Herlig. Da jeg så bilder av den på nettet, så fargene litt roligere ut. Så kom den i posten, og jeg skvatt til da jeg så den sterke rosafargen. Tenkte at jeg kan jo ikke bruke den!? Men nå liker jeg den veldig godt. Fasongen er helt perfekt. Knelang, belte i livet, svakt A-formet underdel og høyt opp i halsen.

PS. ser dere bunkene med gamle mønstre i bakgrunnen på det ene bildet? Jeg driver og går gjennom dem nå. Sjekker at alt er med osv, og noen av dem kommer etter hvert til å bli lagt ut på Sting & Ting vintage.

PS2. JA, jeg har klokka på høyre arm. Men det er da ingenting feil med det! Pffft ;)

tirsdag 22. juni 2010

Når man skal henge glidelåser til tørk..





Er det ikke fint? :)

Vaskeri!

Etter å ha bodd her i snart 2 år, har jeg endelig tenkt til å ta i bruk ett av borettslagets vaskerom! Jeg har jo vaskemaskin, og har ikke tenkt så mye over vaskerommet. Ikke hatt nøkkel dit heller. Men så begynte jeg å tenke på den muligheten i forbindelse med all loppevaskingen denne våren (sikkert 20-30 omganger i maskinen min med bare lopper). Nå har jeg fått inspisert vaskerommet, og jeg er faktisk veldig imponert. Store, raske maskiner, klesruller, stort brettebord, tørkerom og tørketrommel. Veldig bra utstyrt.

Jeg vasker alltid nye stoffer før jeg syr av dem, og i dag skal stoffene fra Tygrike-turen til pers! Så i dag har jeg min første date med borettslagets vaskeri. Litt rar ting å glede seg til kanskje, men det gjør jeg altså :)

søndag 20. juni 2010

Tygriket

Tygriket har mye fint å by på. Vi var i Kinna og området rundt - litt sør for Gøteborg, i Mark kommune. De fineste stedene var Tygbiten og Berits vävstuga. For ikke å glemme det nydelige stedet vi bodde - Kinnahult Bed & Breakfast.

Det har vært en veldig fin tur. Vi har ikke stresset rundt (det hadde jeg jo aldri orket), men tok oss heller god tid, og har avslappet og i ro og mak kunnet ta inn alle inntrykk fra stedene vi har besøkt. Det har blitt både bruktbutikker, stoffbutikker og garnbutikker.

Hver dag bød på en liten lunsjutfordring. Vi skulle jo spise matpakkene våre.. Og når man finner et bord med stygg og skitten overflate, kan man jo bare dra frem et av mange stoffer som ligger i bilen, og bruke som duk. Finfint. En annen dag, brettet vi ut et av stoffene til piknikkteppe i en steintrapp.



Textilmuseet i Borås hadde flere fine utstillinger - og ett sted kunne vi prøve på oss fine, gamle hatter.



Litt av fangsten er lagt utover for å beundres.. Herlige, enorme trådsneller! Er den i midten nederst brun, grå eller lilla?



Stay tuned - flere bilder av fangsten kommer etterhvert :)

lørdag 19. juni 2010

Hjemme og slapper av :)

I går kom jeg hjem igjen, etter noen fine dager i Sverige med mamma. Vi bodde på et nydelig Bed & Breakfast i Kinnahult, og kjørte rundt til forskjellige fine garn- og tekstilbutikker. Vi har kost oss, fått masse inspirasjon, og shoppet en hel del. Og, neida, jeg har ikke brutt med kjøpestoppen min, men jeg fikk en del stoff og sytilbehør av mamma ;)

Mer om turen, og bilder av fangsten, kommer senere. I dag er det prinsessebryllup som gjelder! Jeg trodde ikke jeg skulle se på det, egentlig - men nå har jammen meg TVen stått på på svt1 i hele dag :p De er jo så søte, og alt er så fint! ♥

onsdag 16. juni 2010

Nå er jeg på en liten utflukt sammen med mamma - til Sveriges Tygrike. Her skal vi kose oss og se på stoff og garn og alt som er fint. Kanskje finner vi et lite loppis og? Snakkes om noen dager!

tirsdag 15. juni 2010

Kjoler etter gamle mønstre

Jeg har kjøpt noen vintage kjolemønstre fra Etsy, og skal prøve meg på kjoler til meg selv. Har aldri sydd fra mønster før, men det ser jo ganske greit ut. Veldig spent på resultatet! Og om det blir bra, blir det kaaaansje damekjoler til eplabutikken min og :)



Jeg skal lage den som er lyseblå på bildet. Stort skjørt og ermeløs. Wish me luck!

søndag 13. juni 2010

Ny sveis

Ny sveis, selv om det jeg egentlig skulle ha, var samme sveis jeg hadde - bare kortere. Kortere ble det i alle fall. Etter over 1 1/2 time i frisørstolen, med en litt usikker lærling + tre andre frisører som var innom og ga råd og klipte litt på meg.

Blandede følelser for frisyren. Det har selvfølgelig hjulpet litt med komplimenter for den :p Så nå er jeg litt mer fornøyd enn da jeg kom hjem fra frisøren og syntes det var for kort og bollete. Bak er det kjempekort-kort, og så skulle det skrå ganske spisst nedover, til det lengste som skulle slutte ved haka, men ble noen centimeter kortere. Om noen uker blir det nok bra!

Noen stylingtips til så kort frisyre?



lørdag 12. juni 2010

Fargeinjeksjon

Endelig litt nytt i butikken min! Det har blitt lite i det siste, og jeg har hatt så mange fine stoffer jeg har verket etter å sy i, og flere nye ideer i hodet. Men orker man ikke, så orker man ikke.

Jeg har lenge tenkt på om jeg skulle lage noen hårstrikker og legge ut i butikken min. Jeg har laget flere før - både til meg selv, og som en liten ekstragave til noen kunder, men ikke tatt skrittet over til å selge dem. Det er jo dessuten så mange andre fine hårstrikker på epla.. Men nå har det allikevel kommet noen strikker i Sting & Ting tekstildesign!

Og om du vil matche iPhone-etuiet med hårstrikken, er det bare å slå til.. :p



Det er så fint å sy i fargesprakende gamle stoffer! Stoffet i neonfarger til venstre på bildet, planlegger jeg å også sy en toalettmappe til meg selv i. Må bare finne ut hvordan den skal se ut først.

Det i grønt, gult og blått i midten, er rester fra en kjole mamma sydde på 70-tallet. Kjolen henger i klesskapet mitt og venter på en varm sommerdag.

Stoffet til høyre har også vært en kjole som mamma sydde på 70-tallet.

Ønsker alle som er innom en strålende helg, til tross for pøsregnet. En regnfull helg kan jo også bli kjempefin :)

torsdag 10. juni 2010

For litt siden dumpet det en skatt ned i postkassa mi...



Jeg trodde jeg drømte... Jeg fikk verdens fineste pakke i posten - full av KNAPPER!! Ikke hvilke som helst knapper, men de nydeligste gamle knappene jeg har sett! Alle er så flotte, spesielle og fargerike...



Egentlig hadde jeg andre planer da jeg kom opp i leiligheten etter å ha vært i postkassa.. Men jeg ble bare sittende å se på knappene, ta på dem, beundre dem, sortere dem - blank i øynene og med et stort smil.







Hun jeg fikk dem av, kunne fortelle at de stammer fra et engros-lager, og at sist de var med på varetelling var i 1938! De er altså veldig gamle - fra før de fikk inn plastknapper, og er laget av glass, celluloyd og bakulitt.



Spesielt glassknappene er så utrolig gode å holde i. Tunge og kalde. Og helt fantastisk nydelige. Disse skal brukes i mange forskjellige fine syprosjekter fremover. I første omgang på Majakjoler, og på kjoler til meg selv. Men jeg kjenner at jeg er litt gnien på dem - de må KUN brukes på steder der de virkelig kommer til sin rett!

For en SKATT! ♥

Fokus på gjenbruk

Eplabloggen setter fokus på redesign i dag, etter at Epla ble omtalt i Grønn hverdag i forbindelse med redesign/gjenbruk/vintage. Jeg synes det er aldeles strålende at det har blitt en trend å bruke det som allerede eksisterer - enten i den standen det er, eller for å redesigne til noe nytt. Jeg omfavner denne trenden av hele mitt hjerte ♥

onsdag 9. juni 2010

Kjøpestopp?

Må innrømme at jeg handler ganske mye, selv om jeg har kjøpestopp på nye ting.. ;) Det er jo så mye fint å få tak i brukt - på loppemarkeder, Fretex, Etsy, Epla og ebay!
De siste dagene har jeg gått amok og handlet en del mønstre fra 50- 60- og 70-tallet, og noen kjoler fra samme periode. Gleder meg veldig til å komme i gang med sying av fine damekjoler. Først til meg selv, så kanskje til Sting & Ting :)

Takk for tipsene jeg fikk på forrige innlegg. Jeg har fått handlet meg både nye visittkort, og stempel! Visaprint har jo så mye tilbuder til en hver tid - så jeg fikk 250 visittkort helt gratis. Det eneste jeg betalte, var 4,58kr for å slippe å ha logoen deres på baksiden, og porto :p Så nå blir det nye visittkort, i tillegg til gamle med stempel bakpå. Fine greier.

Nå skal jeg gi meg litt med all handlingen, og kose meg med det jeg har! :)

tirsdag 8. juni 2010

Visittkort

De tre første pakkene fra Sting & Ting vintage blir sent ut i dag - hurra! Men da jeg pakket inn, slo det meg at jeg burde hatt visittkort med adresse til vintage-butikken også. Hvorfor har jeg ikke tenkt på det før? Og nå kan jeg jo ikke bestille nye, pga. denne kjøpestoppen! Ergelig!



Den midlertidige løsningen ble håndskrevet tilleggsopplysning bak på kortet "+ vintage: http://stingogting.epla.no".

Noen ideer til hvordan jeg kan løse dette på en bra måte fremover?

mandag 7. juni 2010

Sting & Ting vintage!

Epla vintage åpnet for en stund siden - og i dag har også Sting & Ting vintage åpnet! Hurra! :)
Nå finner dere Sting & Ting i to varianter: Sting & Ting tekstildesign, og Sting & Ting vintage!





Jeg har flere ting på lur som jeg bare må få tatt bilder av, så i det nærmeste dagene skal jeg forhåpentligvis få oppdatert med en del flere produkter. Velkommen innom!

søndag 6. juni 2010

Sommer og vassing i vannkanten

Endelig tror jeg vi kan si at det er SOMMER! Torunn, Maja og jeg har gått tur til Nordbytjernet, og Maja (iført Majakjole) har vasset i vannet for første gang. Lykke.. :)



fredag 4. juni 2010

Epla-tips!

Anbefaler alle å lese Unni Strands Epla-tips! Både de foregående, og det som kom i dag, som jeg har bidratt til :) Jeg er enig i nesten alt som står der, og synes det som blir trukket frem er viktige ting å sette fokus på.
Ingrid Riddervold har også skrevet to veldig gode innlegg om prissetting!



Loppemarked hver helg kan være ganske utmattende, så i det siste har jeg ikke hatt så mye krefter til overs til symaskina. Men nå tror jeg det skal gå litt bedre fremover, og i går brukte jeg dagen på å sy en sløyfe og en kjole i samme stoffet. Et herlig småblomstret stoff med rosa og grønt. Skulle ønske det var nok til en kjole til meg selv av det også, for nå har jeg kjøpt flere gamle mønstre på flotte 50-talls-kjoler til meg selv! Jeg har aldri sydd etter annet mønster enn mitt eget, og gleder meg til å komme i gang med det :)

torsdag 3. juni 2010

Ut i vinden

Liten tur ut med Muskatt igjen i dag. Turen ble veldig kort på grunn av all vinden, og Muskatt var like pinglete som før.. :p





onsdag 2. juni 2010

Lørdagens loppemarked

På lørdag var jeg på loppemarked i Skedsmohallen på Lillestrøm. Selv om jeg var aller først inn i stoffavdelingen med duker, gardiner og sengetøy, fant jeg omtrent ikke noe stoff. Tok med litt, men ikkeno kjempefint. Stoffer som blir fine fórstoffer, for det meste.

Men til gjengjeld fant jeg så mye annet rart! Hjelpe meg så mye rask jeg kom hjem med.. :P Jeg kjøpte en gammel platespiller og høyttalere, et utgammelt og søtt lite skap, diverse kjørel.. ++

Siden det ble så mye ting denne gangen, tok jeg et samlebilde av alt.



Huff, så mye rask! Men jeg er fornøyd :)

Nå gjenstår det bare å få i gang platespilleren - en Bang & Olufsen Beogram 1000. Og det går ikke uten en annen forsterker.. Æsj. Ergrer meg at jeg ikke tenkte på det da jeg var på loppemarkedet. Der var det sikkert en gammel forsterker jeg kunne kjøpt og. Stay tuned - platespilleren skal jeg helt sikkert skrive mer om når jeg får den i gang. Gleder meg!

I dag skal jeg en tur på Fretex, og så få fint lunsjbesøk!

Onsdag har alltid vært favorittdagen min. Jeg tror det stammer fra jeg gikk på barneskolen. Da var det kortdag på onsdager, og vi slutta 12 tror jeg. Og siden det, har onsdager alltid vært fine. Ha en strålende onsdag, alle sammen!

tirsdag 1. juni 2010

Balkongdager

Koser meg ute på balkongen, godt gjemt under den store solhatten min, og med nytt Nemi og sol :D



Jeg har fått "tillatelse" av Kristin og Maud til å kjøpe Nemi hver måned utenom disse kjøptestoppgreiene - som en slags premie til meg selv ;)

Mai-oppsummering

Takk for alle Muskatt-gratulasjoner i går :)

I dag er det tid for en oppsummering av hvordan det har gått med kjøpestopp og matlaging i mai.

Jeg har tenkt litt mer over hvordan denne kjøpestoppen virker inn på forbruket mitt, og hvordan den går ut over eller gagner meg. På den ene siden, kan det virke litt dumt å kjøre full kjøpestopp på alt nytt. Det er jo mye jeg har lyst på, som det ikke hadde gjort noe om jeg kjøpte, som f.eks. en benkeplate til å lage nytt bord til PCen og symaskina (som jeg skrev litt om tidligere). Sysituasjonen min, og helheten på hobbyrommet, blir veldig mye bedre når det prosjektet blir gjennomført. Det er dessuten egentlig ingen grunn til å drive rasjonering på ting som dopapir, tannkrem og fryseposer...

Men på den andre siden, føler jeg at til tross for slike ting som jeg godt kunne kjøpt, er det nødvendig å kjøre full stopp en stund nå. Hvis jeg bare hadde bestemt meg for å være flink til å tenke over innkjøpene mine, og kjøpe mindre enn før, hadde grensen mellom hva som er fornuftige innkjøp, og hva jeg strengt tatt ikke trenger, helt sikkert blitt uklar. Og som jeg skrev om i ønskelisteinnlegget, kan jeg nå tenke gjennom det jeg trenger mye grundigere. Bare siden jeg skrev det innlegget, og forklarte strivebordideen min, har jeg kommet på at jeg kan bruke en kommode jeg allerede har til ett av bordbenene, og trenger derfor ett mindre av bordbenene jeg ønsket meg. Hadde jeg ikke hatt kjøpestopp, hadde jeg nå sittet her med ett bordben for mye.. :p

Jeg synes fremdeles dette går kjempebra, men som jeg har nevnt før; jeg trenger utfordringer når det gjelder maten!! Det er ikke noe problem å holde seg unna halvfabrikat, men jeg må bli flinkere til å lete etter spennende oppskrifter, og å prøve nye ting.

Av fribeløpet til nødvendigheter på 100kr + 9,50 som ble overført fra forrige måned, har jeg brukt:
64,- på dopapir
4,90,- bæreposer
24,90 på strikker
9,- på fryseposer

= totalt 102,80 kr
Det betyr at summen for juni blir 106,70kr

PS. Jeg fikk en kommenar om at bæreposer i butikk trenger jeg jo ikke bruke penger på - jeg kan ha med hjemmesydd nett. Helt enig i det, men jeg trenger søpleposer ;) Imidlertid har jeg mer enn nok av søpleposer akkurat nå, og må innrømme at jeg ofte glemmer bærenett. Det skal jeg bli flinkere til å huske på! Jeg lover!

PS2. Voldsomt mye penger på dopapir, forresten... Der kan jeg kanskje bli mer bevisst på hva jeg kjøper?