søndag 31. januar 2010

Propell på besøk!

Hils på Alberto! En nydelig liten dachs-hvalp, 5 måneder gammel og full av energi! Det er hunden til pappan til min venninne Ida-Marie. Ida-Marie hadde hunden på besøk hos seg i helgen, og så kom de en liten tur på besøk til meg og.



Første reaksjonen til Muskatt, var å hvese og blåse seg opp, men etterhvert ble det mer lek og moro enn agresjon. Men det er veldig tydelig at katter og hunder har litt forskjellige måter å leke på...

Muskatt slo stadig ut labben mot Alberto når han nærmet seg og ville leke og snuse, men jeg tror ikke det var med klør. I alle fall kom det ingen kvink fra Alberto, og ingen sår. Når Alberto roet seg litt ned, senka Muskatt labben og lot ham snuse, men med én gang alberto begynte å vimse og være villbass igjen, kom labben. Men det var nok lek ja. Og når Alberto ble lei av den sære katten og gikk til et annet rom, fulgte Muskatt nysgjerrig etter.

Muskatt sendte også ut litt blandede signaler.. Som å ligge på ryggen samtidig som han slo ut med labben og hveste. Dette med å legge seg ned på ryggen, skal vel være et signal om at de slapper av og er trygge?

Det var uansett et veldig morsomt møte. Håper Alberto kan komme på besøk igjen!



Det ble noen morsomme bilder, selv om det var vanskelig å få til bra bilder av to vimsete dyr.

Edit: film!

lørdag 30. januar 2010

Ida i bloggverden

Jeg leser sånn omtrent 30-40 blogger, som oppdateres mer eller mindre ofte. Google reader er min venn! - Nåja, leser er kanskje å overdrive; i de aller fleste tilfellene ser jeg mest på bildene og leser en og annen setning. Og flere ganger leser jeg kun det korte engelske sammendraget, fremfor en lang Norsk utgreing. Hihi. Jeg er med andre ord glad i blogger med mye bilder. Men selvfølgelig er det noen jeg nesten alltid leser alt i. Men paradoksalt nok, syns jeg selv at det jeg skriver er like viktig som bildene. I den grad jeg har tekst da. Jeg er jo veldig glad i bilder og lite tekst i min egen blogg.. :)

Når det gjelder kommentarer, er jeg ikke veldig på hugget, men kommenterer nå og da. Mange ganger begynner jeg på en kommentar, men bestemmer meg for at den blir for substansløs, og blåser i det. Må også si meg enig med Shamini, om at kommentarer som "Vær så snill og kom til bloggen min og skriv en kommentar!" ikke fortjener dages lys. Huttetu. Glad jeg ikke har fått noen sånne. Det virker rett og slett som om jeg har ganske fornuftige, fine og oppegående blogglesere :) (selv om det noen ganger fremgår av komentarene at dere heller ikke gidder lese alt jeg skriver, hihi.)

De fleste av bloggene jeg leser, er kreative sjeler som meg selv, som blogger litt om håndarbeid, interiør og hverdagsliv. Blant annet flere andre Epla-selgere. Og så følger jeg med på noen vintage-bloggere, og et par matblogger. Og så må jeg innrømme at jeg følger med på én shabby chic-blogg, bare fordi jeg syns hun lager så hårreisende mye stygt (denne pluss noen andre, følger jeg ikke "offentlig" ;). Andre typer blogger holder jeg meg langt unna, uten å gå nærmere inn på det.

Har dere noen bloggvaner å fortelle om? Eventuelt bloggtips?

I dag er den full!

Men bildet er fra i går, da den bare var nesten full. Fine månen :)

fredag 29. januar 2010

Ting blir til

Alle tingene jeg lager, blir til av at jeg selv føler et behov for noe. Og etter jeg har sydd ett eksemplar til meg selv, og prøvet og feilet litt, kan det bli flere eksemplarer som jeg vil selge på Epla.

Det er jo ingen tilfeldighet at det dukker opp iPhione-etuier i butikken min, et par dager etter jeg fikk meg iPhone. Eller at varmedyr og varmeputer kom når det begynte og bli kaldt, og jeg tok frem min egen varmepute og begynte å bruke den. Uglepakkene lagde jeg også fordi jeg trengte en liten oppbevaringssak til smålapper. Og så ble det flere. Jeg så behovet.

Majakjolene ble til da jeg skulle i bursdag til Maja, på 1-års-dagen. Jeg klipte og sydde fullstendig etter mønster i eget hode, og ingen mål. Det resulterte i kjolen på bildet under. Litt for stor, men et fint utgangspunkt. Jeg gikk hjem med nødvendige endringsplaner, og sydde flere kjoler. Og sånn startet det hele.



torsdag 28. januar 2010

Utstrakt på hobbyromsofaen

I dag ligger jeg langsrtrakt på hobbyromsofaen under pleddet av bestemorruter, med en katt i fotenden, mens jeg hører lydbok og slapper av. Formen er ikke all verden, men "Tyvenes marked" av Jan Guillou gjør sakaen en del bedre, selv om jeg gjerne skulle ha orket litt sying. Takke seg til lydbøker og gode forfattere. Hva skulle jeg gjort uten? :)



Som jeg har nevnt før, skulle jeg hatt et bedre hyllesystem på hobbyrommet. Drømmer om veggfaste hyller fra gulv til tak, mens jeg kikker rundt meg dette overfylte og overmøblerte rommet.. :p

tirsdag 26. januar 2010

Litt nytt

Her om dagen skrev jeg så kjekt at jeg "bare skulle sy noen iPhone-futeral", og jeg tenkte at det skulle gå kjapt unna med 5-6 stk, og kanskje enda flere hvis jeg ble ordentlig inspirert.

Det viste seg å bli en anelse mer jobb enn jeg trodde, og det ble mye prøving og feiling. iPhonen skal jo helst passe som hånd i hanske, og det er et par andre funksjonsmessige detaljer man må huske på.

Som jeg har nevnt tidligere, stammer alt jeg lager fra mitt eget hode, og det går skjelden gjennom mål og mønster på veien fra hodet til sybordet. Så etter en drøss med halvferdige prøvelapper, litt irritasjon, mye oppspretting og omigjensying, kan jeg vise frem disse.

Jeg er fornøyd med resultatet. To til meg selv (en grå/svart-sjakkrutete og en med vantett fuglestoff), og 4 til Epla-butikken min. Ikke dumt. Nå bør det også gå greiere med noen flere :)

PS. Jeg har fått dilla på "Words with friends" på iPhone. Scrabble-liknende spill, som man kan spille enten med "random opponent", eller man kan søke på folk man kjenner. Søk gjerne på idavictoria. Jeg har mange spill gående nå med ulike folk. Og det er hel uten noe tidspress. Man kan ta det opp og skrive et ord når det passer. Moro :)

søndag 24. januar 2010

Ostekake, kaffe og herlig søndagsmorgen

Nå spiser jeg ostekakerester fra i går, drikker kaffe, slapper av og koser meg. (Jeg har spist en ordentlig frokost før kaken altså, kaken er dessert :p) Det er fint med bursdager som en unnskyldning for å lage ostekake. Ostekakeoppskriften min er helt suveren, og jeg deler den gjerne!


  1. 1 pakke Bixit kjeks knuses og blandes med 175 g. romtemperert ekte meierismør. Legges i bunnen av kakeformen.
  2. 1 pakke sitrongelé i 2 1/2 dl vann (avkjøles)
  3. 1 pakke Philadelphia naturell og 120 g. melis blandes
  4. 1 beger lettrømme og 1ts. vanlijesukker blandes
  5. 1/3 l. krem vispes
  6. Bland sammen punkt 2, 3, 4 og 5
  7. Helles over kjeksbunnen og settes kaldt
  8. 1 pakke rød gelé blandes i 4dl vann, avkjøles (obs - det er kort vei fra avkjølt til stivnet gelé)
  9. Geleen helles over kaken når den er stivnet.
Suksess hver gang! :)

Av andre søndagssysler, kan jeg nevne at jeg skal sy noen iPhone-futeral. I går fikk jeg en ny, gammel iPhone (førstegenerasjons iPhone, som er erstattet med nyere iPhone, men som er mer enn god nok for meg! Elsker den!). Det blir nok iPhone-futeral både til meg selv og Epla-butikken min :)

lørdag 23. januar 2010

100% naturmaterialer

Jeg har lyst til å mase litt om dette en gang til, fordi det er viktig... ;) Jeg bruker KUN naturmaterialer. Jeg kan ikke fordra polyester, fleece, akryl og alle de andre syntetiske greiene de blander inn i skikkelige materialer, eller bruker til et helt plagg. Fleece må være det verste. Jeg kan ikke forstå at folk kjøper fleece-plagg. Og ullgensere som ikke er ullgensere, men akrylgensere med bittelitt ull?

Materialene jeg bruker er:
♥ Ull! ♥ Bomull! ♥ Lin! ♥ Viscose! ♥ Silke!
Eller en blanding av disse, men aldri med noe annet blandet inn.
Jeg bruker også noe acetat, når jeg trenger fórstoffer. Acetat er fremstilt av cellulose, og er et bedre alternativ til polyesterfór.
Trådene jeg syr med, er alltid 100% bomull (og det er faktisk pokker så vanskelig å få tak i..)

I varmedyrene jeg har laget, har jeg også droppet "Sting & Ting Tekstildesign"-merkelappene mine, fordi de er av noe syntetisk. Jeg ble nervøs for at de kunne smelte under oppvarmingen av varmeposene. Noen som vet om et sted de har merkelapper i bomull, i ca samme stil som de jeg bruker?

Og apropos varmedyr - jeg holder på med et par stykker som blir innmari tøffe nå! De er så morsomme å lage, fordi jeg kan variere så mye, og finne på personligheter som passer til navnene - bare V-navn såklart, så det skal bli bokstavrim i navnene :p Og snart kommer den skumle, blodtørstige Vampyr Varmedyr til å se dagens lys!

fredag 22. januar 2010

Vekket opp fra søvnen

Sånn ser det ut når man vekker en katt som sover og koser seg i en god og myk stol, med solstråler inn fra vinduet.

onsdag 20. januar 2010

Hobbyrommet

Jeg tenker stadig vekk på hva jeg kan gjøre med hobbyrommet mitt, for at det skal være funksjonelt, samtidig som det ser bra ut og har plass til mye. Hobbyrommet er det rommet jeg har ommøbler flest ganger, for å få plass til alt og få det til å funke. Men unasett hvordan jeg møblerer, kommer jeg ikke bort fra det faktum at jeg trenger flere hyller og mer gulvplass.

Kom over dette bildet på diyideas.com, og falt fullstendig for hyllesystemet. Veggfaste hyller, helt til taket. Helt genialt, rett og slett. Og de tøffe røde dørene på noen av hyllene gjorde seg også veldig bra. Og jeg lurer veldig på hvorfor det ikker er vanligere med hyller til taket..



Men hvordan kan jeg få sånne hyller uten å a) kjenne en snill og real snekker, som trår til og hjelper meg med hyller, b) være handy og nevenyttig og ha krefter til å gjøre noe slitk selv, eller c) betale i dyre dommer for å få inn en snekker til å gjøre det... ?

Det blir nok med drømmene om et slikt arbeidsrom.

mandag 18. januar 2010

Jakke til lufting

Nydelig jakke i deilig og myk alpakka, kjøpt fra Tebasile på Epla, kom i posten i dag. Jeg elsker fargene, mønsteret, fasongen og kvaliteten, og ser for meg at dette blir en jakke jeg bruker mye.



Desverre har jeg ikke fått prøvd den på meg engang. Den måtte rett ut på balkongen til lufting på grunn av røykstank, og der må den nok henge noen dager. Det ergrer meg litt veldig, men jeg kommer vel over det når jeg får begynt å bruke den... Fin er den i alle fall!

søndag 17. januar 2010

Laserleke

Muskatt syns det er hysterisk morsomt å leke med laserpennprikken så lenge det pågår. Han går helt i spinn, og er så ivrig som han aldri før har vært på noen leke. Men når jeg slutter å lyse med den, blir han totalt forvirra. Går rundt lenge og ser etter prikken. Majuer og mjauer mens han går rastløst rundt og prøver å grave litt i gulvet eller veggen der laserprikken forsvant. Helt forvirret og frustrert, stakkar. Så selv om det er morsomt så lenge det pågår, kan jeg ikke leke med ham med laserpennen mer...

Noen andre som har artige erfaringer fra laserpenn eller andre rare leker?

Opp og stå

Er det rart jeg blir inspirert til å lage søte Majakjoler..? :)

lørdag 16. januar 2010

Det lille huset på toppen av tårnet

Det lille huset på toppen av klatretårnet begynner å bli litt for lite. Men Muskatt insisterer på å stappe seg inn der allikevel, selv om han vokser og blir større og større og det blir mer og mer besværlig å få plass. Det er tydelig at han trives godt der inne i huset sitt.. :)





Jeg er spent på hvordan det skal gå når han blir enda større. Han er nå litt over 7 måneder gammel, og veier i underkant av 5kg. Og han blir sansynligvis helt oppe i 8 kg når han er fullvoksen!! En liten rusk :p

PS, det blikket han gir fotografen (meg) på første bildet, er det blikket jeg får når jeg forstyrrer ham i søvnen... Fnis... :p

fredag 15. januar 2010

Jordbærsmoothie

Finnes det noe bedre mellommåltid? :) Jeg har hatt en periode nå, som jeg helt har glemt å lage smoothies. Men så ble jeg heldigvis minnet på det igjen.

Jeg lager stort sett smoothies helt på slump, etter hva jeg har i huset av frukt, bær, fruktjuicer og yoghurter. Men til jul fikk jeg en diger smoothie-bok, så nå får jeg vel begynne med å kikke litt på oppskrifter, og få noen gode tips derfra. Og så må jeg kjøpe inn litt mer frosne bær. (Sverige anbefales! Frosne bær i Sverige koster omtrent 1/4-del av det det koster i Norge, hvis jeg husker rett. I alle fall er det mye billigere.)



Denne består av:
- 1/2 banan
- Et par desiliter frosne jordbær
- En skvett eplemost
- Noen spiseskjeer Ja vaniljeyoghurt


Og til dere som lurer på hvordan det går med den lille pelsdotten som sitter i vinduskarmen og er veldig interessert i smoothien min.. Han har det kjempefint. Kastreringa gikk kjempebra, såret er fint og akkurat som det skal være, og han har ikke endret oppførsel det aller minste :)

onsdag 13. januar 2010

Maja Modell

I dag har Maja stilt opp som modell for flere av kjolene jeg har sydd. Naturtalent. Nydelig :)
(Kjolen kan kjøpes her.)

Dagens



Herlig sol og mønster på veggen fra blomstene i vinduskarmen.. :)

Og dagens antrekk er:
Skjørt: som har ligget på sybordet mitt lenge, og som jeg endelig gjorde ferdig i dag! 100% lin, med fór av acetat og trekt knapp med supersøt katt på lommen og knapp av samme stoff, men med fuglebur som lukking bak, over glidelåsen. Fargen er en grålilla, litt ubestemmelig farge, som jeg skulle ønske jeg hadde mye mer av!

Smykke: herlig uglekjede som jeg fikk til jul av fetteren min og kjæresten hans. Tror det er hun som har laget det. En av dem er det i alle fall, og jeg liker det SÅ godt! :)

Sjal: Herlig perlestrikket sjal i lilla alpakka, kjøpt fra Fin i formen på Epla.

Ullsokker: Kjøpt av frk.festli på Epla, og brukt ca hele tiden siden jeg fikk dem i postkassa :p

Strømpebuksa og trøya er ikke mer spennende enn H&M.. ;)







tirsdag 12. januar 2010

Koselys og skikkelige lamper

En opptelling i leiligheten min avslører 16 lamper. Badet telte jeg ikke opp, men jeg har 3 lamper på arbeidsrommet, 3 lamper på soverommet, 1 lampe + 2 lysrør på kjøkkenet, 1 lampe i gangen og ikke mindre enn 6 lamper i stua. Og det er jo ikke bare én pære i flere av disse lampene heller. I stua er det totalt 13 (!) lyspærer. Men allikevel er det tussmørkt!

De lampene jeg har, kan ikke karakteriseres som annet enn "koselys". Nydelige, pene gamle lamper, som gir et koselig lys. Men noen ganger trenger man litt mer enn koselys. Jeg er på desperat jakt etter en virkelig god lyskilde til hobbyrommet, og en til stua. Helst skal man visst ha en lampe som lyser rett opp i taket, og på den måten sprer godt lys i hele rommet. Så kan man heller ha koselamper til pynt i tillegg til den.

Men hvor er disse fine og effektive lampene? Hvor i alle dager har de gjort av seg? Ikke i en lampebutikk nær meg, det er helt sikkert.

Noen tips? Og ikke foreslå den lange tynne stålampa som alle har, og som har ett lys rett opp og en bevegelig "arm" med et lite lys. Jada, den er praktisk som fy, men ikke særlig pen. Og den passer i alle fall ikke inn hos meg. Men kanskje må jeg ty til en sånn en på arbeidsrommet, hvis jeg blir desperat nok.. :p Men til stua..? Jeg aner ikke.



Bildet er av en gammel messinglampett med lampeskjerm som mamma har sydd. Jeg har to stykker, som henger på veggen over sofaen.

mandag 11. januar 2010

Varmedyr

I dag har jeg kost meg med å lage varmedyr!

Og hva er et varmedyr?

Det er en varmepute med korn, som kan varmes opp i microbølgeovn eller stekeovn og holder godt på varmen. Herlig for kalde kroppsdeler eller stive muskler og nakke.

Forskjellen på vanlige varmeputer og mine varmedyr, er bare at varmedyrene er litt mer kreativt utformede varmeputer, med personlighet og sjarm - for de aller minste.

Hva tror dere? Det ble en stor gjeng med raringer! Og jeg skal i alle fall ha meg et varmedyr selv også, selv om jeg ikke faller inn under kategorien "de aller minste" ;)

søndag 10. januar 2010

Mr. Clean

Skulle gjerne hatt en sånn Mr. Clean ja.. :p


Det er noe ganske fascinerende med gamle reklamer. Jeg elsker effektene og sangene. Og så er de ofte så lange og beksrivende. Man hadde det ikke så travelt på den tiden.. :)

lørdag 9. januar 2010

Nye Majakjoler

Masse nye MajakjolerSting & Ting på Epla nå! Men jeg tror kanskje folk er opptatt med å shoppe på januarsalget som er over alt denne uka? :p

Jeg har endelig fått tak i knapper til å trekke selv. Det er kjempefint å kunne trekke knappene akkurat som jeg vil! Og jeg har bestilt så mange fine stoffbiter fra utlandet nå, som jeg venter spent på, og gleder meg til å ta i bruk. Tøffe, fargerike stoff som vil gjøre seg veldig godt til detaljer som lommer og knapper.

Jeg fkk også ideen om en diiiger lomme som dekker hele nedre del av kjolen, som ble ganske tøft. Mange nye fargevarianter og kombinasjoner, og det finnes ikke mer enn én av hver av noen av dem :) Trykk på bildene for å komme til kjolen.

Husk på at det går an å si fra til meg om ønsker om andre størrelser av en kjole, eller har ideer til andre fargekombinasjoner. Uten at dere binder dere til å kjøpe den, naturligvis :)

Ønsker meg selv og alle dere andre en produktiv dag. Det er så deilig når man endelig har litt krefter igjen til å pusle med noe småsying :)

fredag 8. januar 2010

Monstre som passer på

Jeg har visst fått litt mmonsterdilla. I alle fall har jeg bestilt tre ganger fra mmonster på Epla.
Silje, som har mmonsterbutikken, lager så mye fine monstre. Alle har forskjellige uttrykk, har mange rare fargekombinasjoner, og ulike fasonger.

Jeg har to monstre som passer på kjøleskapet mitt:



I tillegg er det et rødt monster med fire tentakler og hvite prikker som passer på bilnøklene mine, og en selvlysende liten fyr med røde hjerteprikker som passer på mobiltelefonen min (han kom i dag!). Og enda har jeg to i reserve! Fine som bare det! :)

Tomme kakebokser



Det begynner å bli irriterende tomt i alle kakeboksene nå, og i konfektesken. Det frister å lage enda en porsjon med julekjeks (etter to doble porsjoner som forsvant irriterende fort). Jeg kunne jo kalle dem sjokoladekjeks, i stedet for julekjeks ;) Men det sømmer seg vel ikke. Jeg får heller stappe i meg litt julemarsipan til halv pris :p

Men så var de disse tomme kakeboksene. Opp på loftet med dem. Men ikke før jeg har beundret dem litt.

Som med veldig mye annet i min leilighet, er kakeboksene gamle. En stor og nydelig blå boks med dompapper etter mormor, og to hvite med rose på lokket. Slitt og velbrukte alle tre, men akk så fine.



torsdag 7. januar 2010

Snipp Snapp Snopp

Nå er ballene borte, og Muskatt svimer rundt og suser etter narkosen tidligere i dag. Sløve øyne og vinglete kropp. Men inngrepet gikk helt som det skulle, og han er balleløs og ID-chippet.

Det ble IKKE tatovering i øret. Jeg konkluderte med at det både er stygt og unødvendig. Fikk en del innspill både for og i mot, her på bloggen og på facebook, men siden det ikke kom noen uslåelige argumenter for tatovering i øret, droppet jeg det. Og for å oppklare litt: tatoveringen i øret er ikke et ID-nummer, det står bare "ID" for å synliggjøre at han har chip. Men siden han er en så vakker og velstelt rasekatt, må det jo være åpenbart for noen som skulle finne ham at han tilhører noen ;) Og han er dessuten innekatt, så sansynligheten for at jeg skal trenge ID-merking overhodet, er relativt lav. Så sånn ble det :)

Jeg forsøkte å ta et par bilder av den slappe potetsekken som har slått seg til ro i fanget mitt. Det ble et litt snodig bilde - men jeg legger det uansett ut, med fare for å ødelegge litt for de som har gitt meg komplimenter for å ta fine bilder ;)



Nå får vi bare håpe på at han lar såret være i fred, og at det gror slik det skal. Håper også han sover gjennom hele natten, uten å finne på noe tullball som kan skade ham.

tirsdag 5. januar 2010

Kameraveske

Når man har brukt alt for mye penger på kamerahus og objektiv - da er det fint å sy seg en kameraveske, nesten helt gratis (men veldig mange arbeidstimer) :)



Vesken er firkantet, litt avlang, og er laget av et tøft, ganske tykt og stivt linstoff ytterst, med grønne retroblomster (samme stoff som blant annet denne tøykurven). Fóret er to lag dacronvatt og to lag ubleket bomullslerret utenpå det igjen, som har har rsydd ruter i på langs og tvers for at de skal bli faste og fine. Inne i vesken har jeg brukt et hvitt bomullsstoff, også det ganske tykt og stivt.

Hanken er av det samme linstoffet som resten av veksen, og det samme med festene til lokket og borrelåsen.



Jeg har ikke noe mønster til denne vesken. Den ble til etterhvert som jeg holdt på, og alt er tatt på slump.

Jeg er veldig fornøyd med vesken, og bruker den hele tiden. Den er liten og lett, og enkel å ta med seg i vesken. Og det er akkurat plass til blitzen også :)

Nå har jeg ingen hast med å kjøpe en "skikkelig" kameraveske, før den dagen kommer at jeg kjøper meg flere objektiver. Da vil jeg ha en stor og solig kameraveske, som har plass til mange objektiver, blitz og eventuelle andre greier, i tillegg til kameraet.

mandag 4. januar 2010

Manndom

Stakkars lille Muskatt.. Der ligger han og sover og har det fint, og vet ingenting om at han skal til dyrlegen for å fjerne manndommen på torsdag.





Samtidig med kastreringen, skal jeg få satt inn chip i nakken hans. En bitteliten microchip som inneholder elektronisk informasjon om at han tilhører meg :) I tillegg vil de tatovere ham i øret, for å synliggjøre at han er ID-merket. Men jeg heller mot å droppe den tatoveringen. Det burde jo holde med chip? Tror jeg hadde kommet til å irritere meg veldig over en skjemmende tatovering midt inne i øret på den vakre katten min. Nei, det blir nok ikke tatovering. Men ID-chip og kastrering, det blir bra!

søndag 3. januar 2010

3. januar 2010

♥ Frisk symaskin! (men litt frem og tilbake).
♥ To nye Majakjoler på Epla.
♥ Mammas bursdag (hurra!), og fin treretter gjennomført hjemme hos meg.
♥ Oppvaskmaskinen går, stua er varm og god og sofaen frister.
♥ Vurderer å gjennomføre "ett bilde hver dag"-ting og legge ut et sted. (Jeg kommer selvfølgelig ofte til å ta mye mer enn ett bilde hver dag, men da må jeg i så fall velge ut ett til dagens.) Flickr? Egen bildeblogg? Hm.

God natt, sov godt og takk for i dag! :)

lørdag 2. januar 2010

Syk symaskin

Ånei! Symaskinen min er syk, og syr bare rare sømmer som rakner opp. Det virker som om undertråen ikke er helt på plass, på en måte. Symaskininfluensa? Jeg får vel la den hvile litt, og håpe den komer på bedringens vei.

Tidligere i dag sydde jeg en blomstrete Majakjole i kakigrønt linstoff med lomme i trykt blomstrete bomull. Fin liten sak, med fargekombinasjoner jeg ikke visste jeg likte, men som jeg forelsket meg i da jeg satte disse stoffene sammen. Ikke umulig at jeg syr et skjørt til meg selv i samme stoff!

Hjelp meg å sende "god bedring"-vibber til symaskina mi, er dere snille! Jeg er helt avhengig av regelmessige doser sying, og har klippet til flere Majakjoler som bare venter på nål og tråd! :)

fredag 1. januar 2010

Bøker jeg har lest i 2009

Året som var, har jeg fortløpende skrevet ned de bøkene jeg har lest eller hørt på lydbok for første gang i 2009.

Boktittel:
Den trettende fortellingen
En bedrøvet laks
Jane Eyre
Isprinsessen
Predikanten
Havets Katedral
Steinhuggeren
Olycksfågeln
Tyskerungen
Sjöjungfrun
Skumringstimen
Nattefokk
Panserhjerte
Et glass melk takk
Flaggermusmannen
Sorgenfri
Fredagsstrikkeklubben
Kortene på bordet
The Lost Symbol
Kristin Lavransdatter – Kransen
Stille dager i Mixing Part
Bildet av Dorian Gray
Kilden
Veronika vil dø
Forfatter:
Diane setterfield
Douglas Adams
Charlotte Bronte
Camilla Läckberg
Camilla Läckberg
Ildefonso Falcones
Camilla Läckberg
Camilla Läckberg
Camilla Läckberg
Camilla Läckberg
Johan Theorin
Johan Theorin
Jo Nesbø
Herbjørg Wassmo
Jo Nesbø
Jo Nesbø
Kate Jacobs
Agatha Christie
Dan Brown
Sigrid Undset
Erlend Loe
Oscar Wilde
Gabriel Scott
Paulo Coelho


Nå hører jeg på De desperates kafé av Marian Keyes. Er litt over halvveis, og den er SÅ kjedelig! Gleder meg til å kaste meg over en ny bok når jeg endelig blir ferdig med den. Godt nytt bok-år!

Hva leser dere nå?